Jens Stoltenberg og Erna Solberg (Foto: SCANPIX)
Jens Stoltenberg og Erna Solberg (Foto: SCANPIX)

Erna snart like populær som Jens

Nesten like mange ønsker Høyre-leder Erna Solberg som statsminister som Jens Stoltenberg (Ap).

I en måling Respons Analyse har laget for Aftenposten svarer 46 prosent at de foretrekker Jens Stoltenberg, mens 44 prosent vil ha Erna Solberg som statsminister.

– Solberg har styrket stillingen sin vesentlig i den norske befolkning. Det er oppsiktsvekkende at opposisjonslederen ligger jevnt med statsminister Jens Stoltenberg, sier professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Hanne Marthe Narud.

Bakgrunnstallene viser at nesten ingen av de rødgrønne velgerne ønsker at Solberg blir statsminister. Blant de borgerlige velgerne får Stoltenberg jevnt høy oppslutning. Blant Venstre-velgerne får han støtte fra 30 prosent. Men fordi de borgerlige partiene nå har så mye større oppslutning enn de rødgrønne, kommer altså Solberg og Stoltenberg temmelig likt ut.

LES OGSÅ: Høyre størst i to nye målinger

– Det er veldig hyggelig å få sånne målinger, men det er lenge fram til neste valg, sier Solberg.

I en måling TNS Gallup laget for TV 2 tidligere i mai, svarte et flertall av de spurte at de tror Erna Solberg blir statsminister etter valget i 2013.

52,4 prosent av de spurte som har en mening, tror at Erna Solberg (H) blir statsminister etter neste stortingsvalg. 46,2 prosent tror statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fortsetter.

LES OGSÅ: Nordmenn tror på Erna som statsminister