Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fram til nå har Senterungdommen vært tilhenger av dagens forbud mot poker. Men nok er det nok, mener leder Sandra Borch.

– Flere og flere spiller poker og har glede av det. Det kan ikke være så kontroversielt at vi også skal få lov til å spille et av de mest populære kortspillene i Norge, sier Borch til politisk.no.

LES OGSÅ: – Det er ondsinnet vas

Hun gikk seirende ut av den tøffe pokerkampen på landsstyremøtet forrige helg. Et knapt mindretall ønsket å beholde dagens forbud, men Borch var langt ifra en av disse. Hun kan selv tenke seg å spille poker med penger i potten.

– Jeg lover å stille opp i neste års NM hvis vi får dette til, sier hun.

Borch mener de mange kjendisene som i dag profilerer pokerspill har bidratt til at kortspillet har fått økt popularitet og anseelse.

– Kjendiser reklamerer for pokermesterskapene, men samtidig må norgesmesterskapet avholdes i Sverige. Det blir helt feil, sier hun.

LES OGSÅ: Best og mest sexy i poker-NM

Organisasjonen Pårørende til spilleavhengige (PTS) reagerer sterkt på forslaget.

– Vi er ikke for legalisering for poker i det hele tatt. Det er veldig mange som ringer som ringer oss, som er i ferd med å spille seg fra hus og hjem, sier Unni Bergsvenkerud i PTS til politisk.no

– Dette kan få konsekvenser for de som allerede har problemer. I tillegg frykter vi at flere som kommer til å få problemer.

Sandra Borch tror ikke nødvendigvis legalisering vil gjøre det vanskeligere for de spilleavhengige.

– Vi skal tenke på dem, men også for de spilleavhengige kan det være bedre å få poker inn under organiserte former i Norsk Tipping. Skal det være lov å spille bingo i Norge, så må det være lov å spille poker også.

Klespoker på landsmøtet

LES OGSÅ: 22-åring vant poker-VM og 49 millioner

Senterungdommen har tidligere fått oppmerksomhet for å lage lettkledtkalender med bilder av ungdomskandidatene. Nå foreslår Borch en runde poker på landsmøtet – med klærne som innsats.

– Vi har spøkt med at vi må få til en runde klespoker på landsmøtet, men det spillet er jo faktisk allerede i dag fullt lovlig, sier hun og ler.

Hun avviser at organisasjonen nå går i Fremskrittspartiets fotspor, men understreker at Senterpartiet må tørre å ta kontroversielle debatter og være synlige i mediene.

– Det er viktig at vi blir litt mer frittalende enn vi har vært før, så håper jeg bare vi får med oss moderpartiet i denne saken.