Fram til nå har Senterungdommen vært tilhenger av dagens forbud mot poker. Men nok er det nok, mener leder Sandra Borch.

– Flere og flere spiller poker og har glede av det. Det kan ikke være så kontroversielt at vi også skal få lov til å spille et av de mest populære kortspillene i Norge, sier Borch til politisk.no.

LES OGSÅ: – Det er ondsinnet vas

Hun gikk seirende ut av den tøffe pokerkampen på landsstyremøtet forrige helg. Et knapt mindretall ønsket å beholde dagens forbud, men Borch var langt ifra en av disse. Hun kan selv tenke seg å spille poker med penger i potten.

– Jeg lover å stille opp i neste års NM hvis vi får dette til, sier hun.

Borch mener de mange kjendisene som i dag profilerer pokerspill har bidratt til at kortspillet har fått økt popularitet og anseelse.

– Kjendiser reklamerer for pokermesterskapene, men samtidig må norgesmesterskapet avholdes i Sverige. Det blir helt feil, sier hun.

LES OGSÅ: Best og mest sexy i poker-NM

Organisasjonen Pårørende til spilleavhengige (PTS) reagerer sterkt på forslaget.

– Vi er ikke for legalisering for poker i det hele tatt. Det er veldig mange som ringer som ringer oss, som er i ferd med å spille seg fra hus og hjem, sier Unni Bergsvenkerud i PTS til politisk.no

– Dette kan få konsekvenser for de som allerede har problemer. I tillegg frykter vi at flere som kommer til å få problemer.

Sandra Borch tror ikke nødvendigvis legalisering vil gjøre det vanskeligere for de spilleavhengige.

– Vi skal tenke på dem, men også for de spilleavhengige kan det være bedre å få poker inn under organiserte former i Norsk Tipping. Skal det være lov å spille bingo i Norge, så må det være lov å spille poker også.

Klespoker på landsmøtet

LES OGSÅ: 22-åring vant poker-VM og 49 millioner

Senterungdommen har tidligere fått oppmerksomhet for å lage lettkledtkalender med bilder av ungdomskandidatene. Nå foreslår Borch en runde poker på landsmøtet – med klærne som innsats.

– Vi har spøkt med at vi må få til en runde klespoker på landsmøtet, men det spillet er jo faktisk allerede i dag fullt lovlig, sier hun og ler.

Hun avviser at organisasjonen nå går i Fremskrittspartiets fotspor, men understreker at Senterpartiet må tørre å ta kontroversielle debatter og være synlige i mediene.

– Det er viktig at vi blir litt mer frittalende enn vi har vært før, så håper jeg bare vi får med oss moderpartiet i denne saken.