Frp-politikeren Rita Navarsete er i hardt vær etter at hun publiserte en Facebook-oppdatering om AUF-leder Eskil Pedersens flukt fra Utøya, melder Firda.

Avisen trykket onsdag Navarsetes kommentar «Er han blind og døv?», som var hennes reaksjon på en nyhetssak om AUF-lederen som fortalte at han verken hørte rop eller så ungdommer på flukt 22. juli.

– Dette er en litt uheldig sak. Ingen tvil om det, sier fylkesleder Frank Willy Djuvik i Sogn og Fjordane Frp til Firda.

Djuvik mener at det likevel må være mulig for lokalpolitikere å delta i debatten om det som skjedde på Utøya, og legger til at han ikke vil vurdere disiplinære tiltak som en følge av saken.

Rita Navarsete sier til Firda at hun ikke kan huske å ha skrevet meldingen om AUF-lederen, og tror hun kan ha gjort dette i affekt etter å ha lest nyhetssaken.

Hun understreker at det aldri var hennes mening å sjikanere Eskil Pedersen.

Anders Behring Breivik har i avhør med politiet forklart at AUF-leder Eskil Pedersen var hovedmål på Utøya. Da rettssaken mot Breivik startet, fortalte AUF-lederen til TV 2 hvordan han har reagert på Breiviks opplysninger.

– Det beveger meg veldig sterkt å vite det, sa Pedersen.

Delte anti-islamsk innhold

Navarsete har også delt artikler fra den anti-islamske organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) på sin Facebook-profil, og vedgår overfor NRK Sogn og Fjordane at det var en tabbe.

– Dette var ikke greit, og det er sterkt beklagelig. Det kommer ikke til å skje på nytt. Jeg støtter ikke den organisasjonen. Det var et svakt øyebllikk, sier Frp-politikeren til NRK.

Til Firda sier hun imidlertid at hun står inne for for lenkene til SIAN.

– Jeg er på ingen måte rasist, men jeg mener at norsk innvandringspolitikk er feilslått, sier Navarsete til avisen.

SIAN-leder Arne Tumyr sier til NRK at han er glad for Navarsetes støtte.