– Jeg tenkte at det var kanskje ikke min tur. Det ga meg en mulighet til å starte på et nytt liv, sier Einar Ellseth til God morgen Norge.

Sommeren 2006 ble dramatisk. Først fikk Einar hjertestans. Han var klinisk død i 3 1/2 minutt. 40 dager senere fikk tvillingbroren, Oddvar Ellseth, hjerteinfarkt.

Som om ikke det var nok fikk Oddvar i tillegg et nytt hjerteinfarkt på et senere tidspunkt.

Møt brødrene i videovinduet over.

Les også: 50-årene: Den største helsetrusselen

Nytt liv

Einar dro på rehabilitering, og begge to byttet ut godstolen med trening. Einar ble hekta på spinning, mens Oddvar trente i naturen.

Kostholdet ble lagt om, vekten gikk ned og trening ble en naturlig del av hverdagen.

Etter hvert kom drømmen om å gå Norge på langs.

– Jeg skulle gjerne gått med Cecilie Skog, men siden ikke det var noe alternativ er det fint å gå med broren sin, sier Oddvar til God morgen Norge og ler.

Les også: – Det verste var dødsangsten i ettertid

Går for livet

28. april kl 12:00 forlot de Lindesnes. Målet er Nordkapp 1. september. Nødvendige sponsorer var på plass. 4 månederes permisjon fra jobb var i orden. Nå går de for livet og for å inspirere.

– Det handler om å høyne bevisstheten rundt denne livsstilssykdommen. Når vi kan klare dette kan alle klare det, sier Oddvar Ellseth.

– Det gjelder å finne sin treningsform. Finner du noe du liker å gjøre er det lett å komme seg opp av godstolen, sier Einar Ellseth.

Vil du følge dem på turen mot Nordkapp kan du se www.gaarforlivet.com.