FIN MÅTE Å HEDRE HAM PÅ: Håndballspilleren Simen Fredriksen (innfelt) er blant dem som har foreslått svømmeren Alexander Dale Oen som en ny halehelt for flyselskapet Norwegian.  (Foto: Montasje)
FIN MÅTE Å HEDRE HAM PÅ: Håndballspilleren Simen Fredriksen (innfelt) er blant dem som har foreslått svømmeren Alexander Dale Oen som en ny halehelt for flyselskapet Norwegian. (Foto: Montasje)

Dale Oen foreslått som halehelt for Norwegian

– En fin måte å hedre en så stor idrettsutøver på, sier håndballspilleren Simen Fredriksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvart million mennesker deltok i april i valget av Norwegians nye halehelter, der Ludvig Karlsen, Jens Glad Balchen, Aril Edvardsen og Geirr Tveitt ble stemt frem som folkets vinnere.

Nå har flere lansert svømmeren Alexander Dale Oen som en kandidat som fortjener plass på halen til ett av selskapets fly. Svømmeren døde brått forrige mandag på samling med svømmelandslaget i Flagstaff, USA.

En av dem som har foreslått svømmeren, som var en av Norges største medaljehåp til OL i London i august, er håndballspilleren Simen Fredriksen.

Mener Dale Oen fortjener haleplass

I helgen postet Nøtterøy-håndballspilleren denne meldingen på Twitter:

«Til Norwegian! Få ADO på halen deres! #DaleOen#StorMannOgEnStorIdrettsutøver»

VANT NORDMENNS HJERTER: Alexander Dale Oen vant nordmenns hjerter da han sikret VM-gullet i Shanghai tre dager etter at terroren rammet Norge.  (Foto: Mark Ralston/AFP)
VANT NORDMENNS HJERTER: Alexander Dale Oen vant nordmenns hjerter da han sikret VM-gullet i Shanghai tre dager etter at terroren rammet Norge. (Foto: Mark Ralston/AFP)

Fredriksen sier til tv2.no at han føler seg sikker på at han ikke er alene om tanken på at dette vil være en fin måte å hedre Dale Oen på.

Norwegian avviser ikke forslaget

– Det har vært mye diskusjon tidligere om hvem som skal være halehelter, og jeg tenkte at en så stor idrettsutøver fortjente å få plass på halen til ett av flyene deres. Det vil være en fin måte å hedre ham på, sier Simen Fredriksen til tv2.no.

Selv om flyselskapet har avsluttet sin kampanje med en folkelig kåring av nye halehelter, avviser ikke Norwegian forslaget om Dale Oen som ny halehelt.

– I lys av vår bestilling på 222 fly vil det naturlig nok bli behov for flere halehelter i tiden fremover. Vi har registrert fra flere hold at Alexander Dale Oen er foreslått, og tar forslagene til etterretning, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til tv2.no.

Simen Fredriksen er glad for å høre at Norwegian virker positive til forslaget.

– Det er veldig fint at de ikke avviser forslaget, kommenterer Simen Fredriksen.

Alexander Dale Oens båre kom hjem til Norge lørdag, og fredag begraves svømmeren fra Blomvåg kirke i Øygarden.