– Vi kommer til å sende dem til fjerne steder som Sibir, Bajkal-sjøen og Nord-Kaukasus, sier Valerij Astanin, en representant for vernepliktverket i Moskva til Gazeta.ru. Astanin.

LES ØYSTEIN BOGENS BLOGG: «Mannen uten ansikt».

Bekreftet militærinnkallelsene

Russiske militærmyndigheter bekreftet søndag at de parallelt med arrestasjoner av Putin-kritikere også startet en storaksjon for å innkalle de arresterte til militæret.

– Vi kan bekrefte vi har startet en slik operasjon. For øyeblikket driver tjenestemenn og offiserer fra vernepliktsmyndighetene i Moskva et samarbeid med Moskva-politiet om å dele ut innkallelser til ungdom som er anholdt for ordensforstyrrelse mellom 6. og 9. mai, sier Astanin.

Følg innsettelsen av Putin som president direkte her

MED KAMERA: Kvinnen med fotoapparat ble pågrepet da hun deltok i en demonstrasjon mot at Vladimir Putin i Moskva. (Foto: MAXIM SHEMETOV/Reuters)
650 personer ble arrestert i søndagens demonstrasjoner, blant annet tre av landets viktigste opposisjonelle.

Fokus på demonstranter

Det er allmenn verneplikt i Russland, men i de senere år har ikke alle blitt innkalt. Nå har russiske myndigheter fokusert på grupper av demonstranter. Også ved de store demonstrasjonene i landet i desember var det russiske vernepliktsverket i aksjon.

Flere opposisjonsdemonstranter ble ifølge Gazeta.ru sendt rett i militæret, blant dem minst en person som tidligere hadde fått fritak på grunn av helsemessige grunner.

Ifølge avisen går de også etter personer som er eldre enn 27 år, selv om regelverket sier at de som avtjener verneplikten skal være i alderen 18-27 år.

Putin vant presidentvalget i første runde 4. mars, med 63,6 prosent av stemmene.

Les også: Putin takket tilhengere: – Vi har vunnet i en åpen og ærlig kamp

PROTESTER: Søndag marsjerte titusener av russere gjennom Moskvas gater i protest mot Russlands sterke mann. (Foto: TATYANA MAKEYEVA/Reuters)
Opprørspolitiet slår løs på demonstrantene. (Foto: MIKHAIL VOSKRESENSKY/Reuters)