Et snodig opptok trasket gjennom gatene i Praha lørdag. Mange hundre zombier møtte opp for å marsjere gjennom den tsjekkiske hovedstaden.

– Vi gjør bare dette for gøy og for å underholde folk. Vi håper å bryte rekorden fra i fjor, da tusen zombier registrerte seg for å delta på marsjen, sier Jaroslav Spinka, som organiserer det noe spesielle maitoget.

For dem som ikke var klar over opptrinnet på f

MARSJERTE: For dem som ikke var klar over opptrinnet på forhånd, måtte det fortone seg som en scene fra en halvdårlig splatter-film. (Foto: AP)
orhånd, måtte det fortone seg som en scene fra en halvdårlig splatterfilm. Her var det skabbete hunder, okser i full oppløsning og lik i hårreisende kostymer.

Spontant over internett

Marsjen er en årlig begivenhet, og holdes i år for femte gang.

Les også: Hund ble førerhund - for blind, epileptisk hund

Men et velorganisert opptog er det ikke. Arrangørene innrømmer at marsjen først og fremst er en spontan affære, som organiseres gjennom sosiale medier. Likevel kommer deltakerne fra fjern og nær.

Startet i Canada

I fjor deltok rundt tusen zombier i Praha-marsjen. I år var det i underkant av 800 registrerte, uten at nedgangen så ut til å ha noen betydning for zombiene.

ZOMBIEHUND: Selv ikke Passop slipper unna når matmor er i zombie-mood. (Foto: AP)

Les også: Zizi (50) er en gulrothippie

Zombie-opptoget skal ha startet I Canada, men den i Praha forblir en av de mest populære.

Ville du deltatt? Diskuter i kommentarfeltet under eller på TV 2 Nyhetenes Facebook-gruppe!