Solberg Stoltenberg duell (Foto: Scanpix/ montasje)
Solberg Stoltenberg duell (Foto: Scanpix/ montasje)

Erna gleder seg til dueller med Jens

Men hun tror ikke statsminister-dueller i 2013 vil samle like mange seere som duellene mellom Willoch og Brundtland på 80-tallet.

Høyreleder Erna Solberg gleder seg til politiske dueller med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) før stortingsvalget i 2013. I øyeblikket rir hun på en kraftig Høyre-bølge og i dag tror velgerne at det blir regjeringsskifte og at det blir Solberg som inntar statsministerstolen etter valget.

Hun tror også selv at mulighetene er der. Men til syvende og sist er det velgerne som bestemmer.

LES OGSÅ:Erna Solberg: – Jeg skal være regjeringssjef

I helgen er Høyre-lederen gjest i «Kristiansen & Strand» på TV 2 Nyhetskanalen.

Tror på «Gro og Kåre»-reprise

Gro Harlem Brundtand (Ap) og Kåre Wiloch (H) under valgkampen 1981. (Foto: SCANPIX)
Gro Harlem Brundtand (Ap) og Kåre Wiloch (H) under valgkampen 1981. (Foto: SCANPIX)
Programlederne Arne Strand og Stein Kåre Kristiansen tror at statsministerkampen kommer til å bli særdeles sentral frem mot valget i 2013. De håper at vi igjen vil få dueller lik «Gro og Kåre»-duellene på 1980-tallet. Det gleder begge seg til. Også Høyre-lederen ser frem å duellere med statsministeren.

- Ja, jeg gleder meg til slike dueller. Vi kan diskutere politikk og følge opp igjen umiddelbart etter et utsagn. Det ser jeg frem til, selv om det kan bli litt mye personfokus. Men på den måten kan vi lettere få fram skillelinjene mellom det Høyre står for og det de rød-grønne representerer, sier Solberg.

LES OGSÅ: – Vi er et rikt land, men har en fattig regjering

Hun tror imidlertid ikke at statsministerduellene før valget i 2013, vil samle folk i like stor grad som det gjorde på 80-tallet. Da samlet duellene mellom Gro Harlem Brundtland (Ap) og Kåre Willoch (H) godt over en million seere. Solberg erkjenner at både media og politikken er blitt forandret siden den gang. Men hun innrømmer at det kan bli gøy.

Artikkelen fortsetter under intervjuet med Erna Solberg.
613647

Drømmer om flertallsregjering

Denne helgen har «Kristiansen & Strand» flyttet til Høyres landsmøte der Erna Solberg ble hyllet av landsmøtedelegatene og der hun og partifellene meisler ut kursen fram mot det viktige 2013-valget.

- Mitt store regjeringsprosjekt og ønske er at vi over tid skal bygge borgelig side slik at vi kan ha en flertallsregjering. Helst med alle de fire borgelige partiene sammen. Alternativet til det er en mindretallsregjering som alle fire partier ønsker å etablere. Men det krever at vi må ha en annen måte å tenke på og ha en annen plattform enn vi har i dag. Men det er mange måter å samarbeide på som kan danne grunnlag for en borgelig regjering. Og det viktigste er at alle må ønske seg den regjeringen, enten man er med selv eller ikke, sier Erna Solberg.

SE VIDEO: Følg Høyres landsmøte direkte

Hun ser mange mulig regjeringssammensetninger. En mulighet er en Høyre- og Fremskrittsparti-regjering. Selv en slik regjering ønsker hun skal ha en støtte og avtale med Venstre og Kristelig Folkeparti. Derfor hennes regjeringsdør er vid åpen og hun vil helst ha flest mulig borgelige partier inn den døra.

SE «KRISTIANSEN & STRAND» PÅ TV2 NYHETSKANALEN FREDAG KL.18 OG LØRDAG OG SØNDAG KL. 12.30 OG KL. 16.30