Ole Kristian Tollefsen og MODO slilter nær bunnen i den svenske Elitserien. Vi har liten tro på at de tar poeng i Linköping i kveld (Foto: Sandberg, Fredrik/Scanpix)
Ole Kristian Tollefsen og MODO slilter nær bunnen i den svenske Elitserien. Vi har liten tro på at de tar poeng i Linköping i kveld (Foto: Sandberg, Fredrik/Scanpix)

Gullstrek til minne om Alexander Dale Oen

Hockeylandslaget ville ha sørgebånd, men ble nektet. Nå hedrer de avdøde Alexander Dale Oen i VM-åpningen med en gullstrek.

Det internasjonale ishockeyforbundet sa nei til at spillerne kunne bruke sørgebånd eller klistremerker på hjelmen under kampen mot Sverige i kveld.

Årsaken er at IIHF ikke kunne håndtere alle henvendelsene man har fått. De har fått henvendelser fra forbund som hadde spillere med i ulykken i Jaroslavl i fjor.

Forholdet mellom de norske idrettsstjernene er helt spesielt, og mange av ishockeyspillerne kjente Dale Oen godt.

- Det betyr veldig mye for oss å markere dette. Det var mange som kjente ham og vi må få til noe, sa målvakt Lars Haugen til TV 2 torsdag.

Den norske massøren Jon Aase fant likevel ut en måte å hedre Dale Oen på. Spillerne vil sette en gullstrek på lillefingerleddet på den venstre hansken. Gullfargen er valgt fordi Dale Oen siktet mot OL-gull i London.

– Det viktigste er å få markert dette på en verdig og fin måte som respekt for en god idrettskollega for spillerne, sier pressesjef for det norske laget Lars Otto Bjørnland til NTB.

Alexander Dale Oen og Anja Johansen
Alexander Dale Oen og Anja Johansen

Olaf Tufte og de andre norske roerne hedret Alexander Dale Oen med sørgebånd under verdenscupåpningen i Beograd fredag.

De bar sørgebåndet på venstre arm under første dag av regattaen i Serbia.

Tufte legger ikke skjul på at oppladningen til årets første konkurranse har vært svært tung. Han var nær venn av Dale Oen, som døde brått i USA mandag. Svømmestjernen ble bare 26 år.

– Det har ikke vært noe særlig greit, men støtteapparatet har hjulpet meg. Med all respekt til Alex, så skal jeg resten av helgen prøve å tenke på det jeg skal gjøre her nede. Så får jeg tenke på Alex igjen søndag. Men det betyr likevel ikke at jeg ikke tenker på ham hele veien. I hans minne skal jeg gi så mye gass jeg klarer, sa Tufte til NTB.

– Jeg er fornøyd med noe, men det er også en del å jobbe med. Det var en grei åpning for hodet og kroppen. Jeg har ikke rodd noen løp før i år, og da gjelder det bare å komme seg gjennom helvetet. Jeg var overrasket da jeg så på tidene. For å være tidlig i sesongen, føler jeg at jeg har kontroll, fortalte 36-åringen.

(©NTB)