IKKE TILLIT:Konsertillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen tror TV 2 salget var årsaken til at  Nærings  og handelsminister Trond Giske mistet tilliten til styreleder Harald Norvik (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
IKKE TILLIT:Konsertillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen tror TV 2 salget var årsaken til at Nærings og handelsminister Trond Giske mistet tilliten til styreleder Harald Norvik (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Ikke overrasket over at Norvik måtte gå

– Hadde det vært en privat bedrift, ville styrelederen ikke sittet i særlig mange timer til, sier konserntillitsvalgt i Telenor Per Gunnar Salomonsen.

Konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen i Telenor er ikke overrasket over at styreleder Harald Norvik måtte gå av. Han har ikke fått noen kritiske telefoner fra sine medlemmer i EL & IT-Forbundet.

Les også: Norvik trekker seg fra Telenor

– Uheldig å utfordre den største eieren

– Dette var ventet. Striden som toppet seg nå, startet tilbake i januar. Det var egentlig ingen annen løsning enn det vi opplevde i går. Det er svært uheldig når en styreleder utfordrer den største eieren, slik Norvik gjorde overfor næringsminister Trond Giske, sier Salomonsen til NTB.

Les også: Telenor taper mer enn 8 milliarder i India

Han har ikke fått noen oppringninger fra opprørte medlemmer. Tonen er snarere at staten er en trygg og pålitelig majoritetseier.

Ikke overraskende

– Det er ikke overraskende at det var TV 2-salget som er årsaken til Nordviks avgang. Når man går ut offentlig på den måten styrelederen gjorde, er det eieren som bestemmer. Hadde det vært en privat bedrift, ville styrelederen ikke sittet i særlig mange timer, sier Salomonsen.

Les også: Indisk summetone kan koste Telenor milliarder

Salomonsen tror ikke India-satsingen til Telenor var avgjørende for Giskes tap av tillit til Norvik. Selv om Telenor står i fare for å tape milliardsummer, mener den konserntillitsvalgte at dette skyldes omstendigheter som selskapet ikke har rådd over. Staten har dessuten støttet framstøtet i India, og både Giske og statsminister Jens Stoltenberg har tatt opp saken med sine indiske motparter. (©NTB)