SIER STOPP: Gunn Karin Gjul (t.v.) tar ikke gjenvalg til Stortinget. Her sammen med partifellene Eva Kristin Hansen, Trond Giske og Susanne Bratli da de feiret at den nye kampflybasen havner i Gjuls hjemkommune Ørland.  (Foto: SCANPIX)
SIER STOPP: Gunn Karin Gjul (t.v.) tar ikke gjenvalg til Stortinget. Her sammen med partifellene Eva Kristin Hansen, Trond Giske og Susanne Bratli da de feiret at den nye kampflybasen havner i Gjuls hjemkommune Ørland. (Foto: SCANPIX)

Ap-veteran tar ikke gjenvalg

Gunn Karin Gjul (44) vil gi plass til 22. juli-generasjonen på Stortinget.

– Sist gang Arbeiderpartiet hadde en ungdomskandidat på sikker plass fra Sør-Trøndelag var for 20 år siden. Det var jeg, sier Gjul til Adresseavisen.

44-åringen ble valgt inn på Stortinget i 1993 og har vært medlem både av energi- og miljøkomiteen, justiskomiteen og familie- og kulturkomiteen, som hun i dag leder på Stortinget.

– Jeg trekker meg for å rydde plass til 22. juli-generasjonen. De har imponert meg kollosalt, sier Gjul.

Tidligere denne uken gjorde også stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) fra Sør-Trøndelag det klart at han trekker seg.

LES OGSÅ: Frp-topp sier nei til gjenvalg

Statsråder forsvinner

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen gjorde det allerede valgnatten klart at hun ikke ønsker gjenvalg fra Oslo.

Også samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har takket nei til gjenvalg fra Rogaland.

LES OGSÅ: Kleppa gir seg neste år

Fra samme fylke stiller heller ikke Dagfinn Høybråten (KrF) eller Tore Nordtun (Ap) opp til en ny periode.

Også tidligere statsråd Laila Dåvøy (KrF) fra Hordaland har gjort det klart at hun ikke stiller til gjenvalg.

LES OGSÅ: Dåvøy gir seg på Stortinget

Flere trekker seg

Heller ikke Arne Sortevik (Frp), Karin Woldseth (Frp), Henning Warloe (H) og Dag Ole Teigen (Ap) stiller til gjenvalg fra Hordaland.

I Akershus har Morten Høglund (Frp), Hans Frode Asmyhr (Frp) og Gorm Kjernli (Ap) takket nei til gjenvalg. I Oppland har Torstein Rudihagen (Ap) varslet at han ikke ønsker gjenvalg.

Vest-Agder har stortingsrepresentantene Peter Gitmark (H) og Henning Skumsvoll (Frp) sagt nei, mens Per Roar Bredvold (Frp) takker for seg fra Hedmark.

I Nordland sier både Tor Arne Strøm (Ap), Ivar Kristiansen (H) og Geir Ketil Hansen (SV) nei til å fortsette, mens Svein Gjelseth (Ap) har sagt nei til å fortsette fra Møre og Romsdal.

I Sogn og Fjordane har Åge Starheim (Frp) takket nei til gjenvalg, mens Gunn Olsen (Ap) og Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) ikke er aktuelle fra Telemark.