SIER NEI: Thomas Breen (Ap) mener at behandlingskjeden ikke er god nok i dag og at et heroinprosjekt ikke vil hjelpe mange nok.  (Foto: TV 2/)
SIER NEI: Thomas Breen (Ap) mener at behandlingskjeden ikke er god nok i dag og at et heroinprosjekt ikke vil hjelpe mange nok. (Foto: TV 2/)

Ap sier nei til gratis heroin

Arbeiderpartiets stortingsgruppe sier nei til heroinassistert behandling av de tyngste narkomane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ser at behandlingskjeden ikke er god nok i dag, og det er klart at et heroinprosjekt kun vil gjelde for hundre til to hundre rusmisbrukere, mens vi har over 8.000 sprøytenarkomane. Derfor er ikke heroinassistert behandling løsningen for flertallet av dem vi skal hjelpe, sier helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Thomas Breen, til NRK.

Uenighet

Beslutningen ble tatt på et møte i Aps stortingsgruppe onsdag, hvor det var intern uenighet, men hvor man ifølge NRK likevel landet på et klart nei.

Les også: Narkopolitikk utgått på dato

Det er ikke mer enn en drøy måned siden SV-leder Audun Lysbakken sa at han ønsker å teste ut gratis heroinutdeling. Senterpartiet har ennå ikke tatt stilling til saken.

Går mot seg selv

Beslutningen om å si nei er stikk i strid med Stoltenbergutvalgets anbefaling i 2010.

Les også: Bergen Venstre vil legalisere narkotika

– Det kan godt hende at vi kan løse dette med andre typer tiltak, som en bedre rusakutt og bedre ettervern, fastslår Breen. (©NTB)