IKKE TILLIT:Konsertillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen tror TV 2 salget var årsaken til at  Nærings  og handelsminister Trond Giske mistet tilliten til styreleder Harald Norvik (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
IKKE TILLIT:Konsertillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen tror TV 2 salget var årsaken til at Nærings og handelsminister Trond Giske mistet tilliten til styreleder Harald Norvik (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

– Ikke godt nok tillitsforhold

Trond Giske bekrefter at han mangler tillit til Harald Norvik.

– Ja, det stemmer at det ikke er et godt nok tillitsforhold mellom næringsdepartementet og styreleder i Telenor, sier næringsminister Trond Giske til TV 2 i kveld.

– Det er synd at det er blitt slik, men vi er nødt til å ha et nært og tillitsfullt forhold til styreleder i Telenor, særlig nå når selskapet er i en vanskelig situasjon, sier pesielt når det er så vanskelige saker, sier Giske.

Les også: Norvik trekker seg fra Telenor

Mistillit til Norvik

Klokken ni i morges kalte næringsministeren styreleder i Telenor ASA Harald Norvik inn på teppet.

– Vi kommer til å gå inn for et skifte i valgkomiteen, Valgkomiteen syntes det da var hensiktsmessig å uttrykke det direkte til Norvik, og nå meddeler Norvik at han trekker seg og det tar vi til etterretning, sier Giske til TV 2.

Ved 15-tiden sendte Norvik ut en pressemelding, hvor han meddelta at han t

norvik_ny
norvik_ny
rekker seg.

– Nærings- og handelsminister Trond Giske, som representant for majoritetseieren i Telenor, har i dag uttrykt manglende tillit til Telenors styreleder, som følge av min håndtering av TV2-saken i januar i år. Jeg har derfor valgt å fratre som styreleder i Telenor, sier Harald Norvik.

– En vendetta

En vandetta og en næringsminister som er ute på hevntokt. Slik reagerer opposisjonen på Stortinget på at Giske i dag sparket Harald Norvik som styreleder i Telenor.

– Vi hadde ventet oss kanskje noe med India og så kommer denne gamle saken opp igjen, nærmest som et hevntokt etter det som skjedde i vinter, sier stortingsrepresentant Svein Flåtten (H).

For helt siden det famøse nachspielet på Oslopuben Lorry i januar har forholdet mellom styrelederen i Telenor og næringsminister Trond Giske har vært iskaldt. Giske skal der ha truet med å sparke Norvik dersom han ikke stoppet salget av TV 2 til Danmark, noe som førte til at Norvik gikk til full krig mot næringsministeren.

– Vi ble utsatt for et press som går ut over det rimelige. Vi ble forsøkt påvirket i utilbørlig grad til å ta en beslutning vi ikke mener var den beste for selskapet, sa Harald Norvik under en pressekonferanse i etterkant.

Men denne uttalelsen skulle koste ham dyrt. For klokken ni i morges ble styrelederen i telenor kalt inn på teppet til næringsminsiter Trond Giske og fikk sparken.