Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra lørdag 5. mai!

Årets Giro d'Italia starter i Danmark på lørdag. Det skal kjøres tre etapper på de danske landeveiene, før hele sirkuset flyttes til hjemlandet Italia.

De tre danske etappene - én kort prolog og to flate fellesstarter - bør ikke i utgangspunktet prege sammenlagtlisten i særlig grad.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

– Vinden kan bli farlig
Men ikke alle tar like lett på de paddeflate dagene i Danmark. Fjorårsmester Michele Scarponi mener faktisk man kan tape hele rittet på de danske veiene.

Spesielt den 2. etappen på den vindfulle vestkysten blir skummel, mener italieneren.

– På den dagen kan flere ryttere tape kampen om sammenlagttrøya hvis de blir fanget av vinden. Jeg vet ikke sikkert om etappen blir avgjørende for hele rittet, men det er innlysende at det kan bli farlig. Spesielt hvis man blir overrasket av vinden, sier han, ifølge dansk TV 2.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Ble tilkjent seier i etterkant
Det var egentlig Alberto Contador som gikk til topps i Giroen i 2011. Men han mistet seieren etter å ha testet positivt på et forbudt stoff i Tour de France sommeren før.

Det førte til at spanjolen mistet seieren i Giroen, og i de offisielle listene ble Scarponi utropt som vinner, selv om han var 6.10 minutter bak Contador i sammendraget.

Italieneren er ventet å endelig få sin rosa trøye torsdag på en offisiell seiersseremoni i Herning.

– Det er klart jeg gleder meg til å få den rosa trøya, for jeg synes jeg fortjener den etter å ha gjennomført et godt ritt i Giroen i fjor, sier Lampre-rytteren.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France