Trondheim (TV 2 Sporten): Chikeluba Ofoedu ankom Trondheim mandag kveld, og du kan se glimt fra hans første trening med Rosenborg i formiddag i videovinduet.

– Det var hyggelige folk og morsomt på trening,sier Ofoedu til TV 2 Sporten etter sitt første møte med potensiell fremtidig arbeidsgiver.

19 åringen spiller for Enugu Rangers, og spiller også på Nigerias U20-lag. Første økt på Lerkendal ble av den rolige sorten, men på tampen fikk Ofoedu vist frem litt av skuddfoten.

– Han er en bakromspiss, og det er en type vi trenger. Ser en på vårsesongen har vi skapt tilstrekkelig med målsjanser, men ikke alltid vært like effektive. Nå skal han være her i to uker å trene med oss, så får vi se, sier RBK-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten .

Se video fra treningen i vinduet over!

Toppscorer i Nigeria
Enugu Rangers topper tabellen med 49 poeng på 31 spilte kamper. Ofoedu har vært sentral på laget , og er med sine 13 mål så langt toppscorer i Nigeria. Unggutten beskrives som en rask spiss med god teknikk.

– Jeg kjenner han godt fra tiden jeg var i Rangers, han er en av de mange unge lovende spillerne som jeg passer litt ekstra på. Jeg er så glad han får sjansen. Han scorer mer mål enn jeg gjorde i Nigeria, og det er sterkt å være toppscorer der, skryter John Chibuike.

Rosenborg-spissen spilte selv i Enugu Rangers før han ble hentet til svenske Häcken. Chibuike sendte kameraten en RBK-drakt tidligere i vår, og Ofoedu poserte da i RBK-farver på sin egen Facebook-profil.

– Rosenborg er en stor klubb, og John har fortalt meg så mye bra om byen og klubben. Nå har jeg fått sjansen til å vise meg frem i to uker, og selvsagt er det drømmen min å kunne spille her, sier Ofoedu.

Jaime Alas (Foto: Mark Humphrey/Ap)

22-årig kantspiller ønsket
Samtidig som Ofoedu prøvespiller, skriver avisa La Prensa Grafica at Rosenborg nå er nært å sikre seg kantspilleren Jaime Alas (22) fra El Salvador. TV 2 vet at RBK har fulgt Alas en stund, og tidligere har de også vist interessere for Häcken-spissen Waris Majeed (20) som en mulig erstatter for Rade Prica. Erik Hoftun jobber uansett aktivt med å finne en spiss, og har åpnet for å selge svensken i sommer.

– Det er ikke noe nytt, jeg forholder meg til kontrakten ut året med Rosenborg, sa Rade Prica til TV 2 senest forrige uke.

– Det er jo jevnlig klubber og ser på kampene våre, og han er en klassespiller som derfor kan bli solgt allerede i sommer, sier RBK-trener Jan Jönsson.

Hoftun: – Ingen bud
Det som imidlertid er klart er at RBK vil selge spillere før de eventuelt kjøper dyrt i sommer, på grunn av klubbens anstrengte økonomiske situasjon. Trønderne avslo tidligere i år et bud fra belgiske Brugge på Jim Larsen fordi det var for lavt. I dag skriver tyske Hamburger Morgenpost at Hamburg er sist ut i rekken av klubber som er interessert i Markus Henriksen.

– Åh, Hamburg? Hamburger er godt, men rykter er rykter, sier Markus Henriksen noe kryptisk til TV 2 Sporten i ettermiddag

– Det er ikke kommet inn noen bud nå i det siste, men det er endel forepørsler og henvendelser, uten at jeg vil si noe om navn eller klubber, sier Erik Hoftun til TV 2 i dag.

Det internasjonale overgangsvinduet åpner 1. juli. RBk kan samtidig handle spillere som er spilleklare fra 1.august.