BASKETBALLKAMP: Rapperen Jay Z var blant kjendisene som gjestet tribunen sammen med Magnus Carlsen. (Foto: Rasmus Mossig)
BASKETBALLKAMP: Rapperen Jay Z var blant kjendisene som gjestet tribunen sammen med Magnus Carlsen. (Foto: Rasmus Mossig)

Magnus Carlsen på basketkamp med Jay-Z

Bli med sjakk-legenden til New York. Se den eksklusive videoen her!

Magnus Carlsen (21) har på kort tid blitt tidens største sjakkstjerne. Når han besøker USA lever han et stjerneliv som ikke kan sammenlignes med livet her i Norge. «Ettermiddagen» fikk lov til å henge på den populære 21-åringen i New York i en hel uke.

Kjendisspekket på tribunen

Da New Jersey Nets spilte mot Philadelphia 76ers på hjemmebane Prudential Center den 24 april, var det med flere celebre gjester på tribunen.

Sammen med både rapperen Jay-Z og sangstjernen Natasha Bedingfield fikk Calsen se de to NBL lagene kjempe om heder og ære. Dessverre ble det tap for hjemmelaget, men stemningen mellom kjendisene på tribunen var allikevel god, og stjernene tok seg tid til litt smaltalk.

Magnus Carlsen ble invitert eksklusivt av styrelederen i New Jersey Nets til kampen. Jay-Z er medeier i klubben.

Skolen til Jay-Z

Tidligere på dagen besøkte Carlsen en skole i nærheten som har utmerket seg i sjakk.

Magnus Carlsen ( © dS)
Magnus Carlsen ( © dS)
Skolen har utmerket seg i flere nasjonale mesterskap og inviterte sjakkmesteren til skolen for å fortelle litt om sin suksess som sjakkspiller. Elevene fikk mulighet til stille Carlsen spørsmål og noen av elevene var så heldige å fikk prøve å slå verdensmesteren i en sjakkduell.

Denne skolen viste seg også å være den tidligere skolen til Jay-Z.

Les også: Magnus Carlsen inviterer verdenseliten til Norge

Tilbud om Star Trek rolle

I USA blir Magnus Carlsen behandlet som en ekte superstjerne og Norges sjakkstjerne blir ofte invitert på de største tv-programmene i USA. Han har på kort tid gjestet blant annet Colbert Report på Comedy Central og 60 Minutes.

Etter Carlsens opptreden i det velkjente TV-programmet 60 Minutes skal han ha fått tilbud om en rolle i filmen Star Trek 2. Ifølge VG Nett ønsket den amerikanske filmskaperen JJ Abrams ville ha den norske sjakkeneren Magnus Carlsen på rollelisten til Star Trek 2. Abrams står blant annet bak seriesuksessen Lost, og ønsket Carlsen i rollen som en fremtidens sjakkspiller.