MILDE MOSES: Victor Moses var i storslag, og scoret to mål, da Wigan knuste Newcastle på eget gress. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
MILDE MOSES: Victor Moses var i storslag, og scoret to mål, da Wigan knuste Newcastle på eget gress. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Milde Moses, Newcastles seiersrekke er brutt

Wigan knuste Newcastle på eget gress og holder liv i Premier League-håpet.

Wigan-Newcastle 4-0

Med seier på de seks foregående kampene har Newcastle på imponerende vis blandet seg inn i kampen om spill i Mesterligaen denne sesongen. Premier Leagues desidert beste formlag har bøttet inn mål, anført av en strålende Papiss Cissé, men mot Wigan fikk «Magpies» seg en sikkelig vekker.

For mens Newcastle kjemper om spill i Europa handler altom om å overleve i Premier League for Wigan. Etter en begredelig start på sesongen har blåtrøyene spilt seg kraftig opp de siste ukene, der blant annet Manchester United og Arsenal har måttet gi slipp på poengene.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øvest på siden!

Les også: Tysk landslagsspiller klar for Chelsea

Kjapp Moses-dobbel
Hjemme på DW Stadium var det heller ingenting som tydet på at Wigan skulle vise respekt for Newcastles fremadstormende mannskap.

Drøyt tolv minutter ut i kampen steg nemlig mannen med det bibelske navnet fram. Emmerson Boyce la fint inn fra siden, og i duell med Mark Williamson fikk Victor Moses hodet på ballen. Tim Krul i Newcastle-buret måtte se ballen dale i mål til ledelse for vertene.

Les også: Her er tidenes Premier League-lag

Jubelen hadde såvidt stilnet blant hjemmefansen da Moses var på alerten minutter senere. Fabricio Coloccini klarerte et innlegg inne i feltet, men ballen endte opp i beina til Moses. Angriperen takket for sjansen da han enkelt styrte ballen i mål i motsatt hjørne.

Di Santo med perlemål
Newcastle trodde knapt hva som hadde skjedd, men Wigan fortsatte med uforminsket kraft.

Shaun Maloney senket Manchester United tidligere denne måneden og ti minutter før pause skulle det igjen smelle fra skotten. Et vakkert gjennomspill endte opp i beina til 28-åringen, som iskald sendte ballen i mål.

Les også: Bale usikker på egen Tottenham-framtid: – Må vurdere hva som er best for meg

Og så, på overtid i første omgang serverte Franco Di Santo de frammøtte en skikkelig perlescoring. Spissen fikk ballen like utenfor sekstenmeteren og så muligheten. Stillestående svingte han pendelen og ballen skrudde vakkert opp i krysset. En vakker scoring av den tidligere Chelsea-spissen.

Franco Di Santo gratuleres av lagkameratene etter perlescoringen. (Foto: CLINT HUGHES/Ap)
Franco Di Santo gratuleres av lagkameratene etter perlescoringen. (Foto: CLINT HUGHES/Ap)

Det ville seg ikke for Newcastle
Men der Wigan var effektive, klarte ikke Newcastle å gjøre det de har gjort så mange ganger tidligere denne sesongen. Nærmest kom Cissé, men spissen satte ballen i stolpene to ganger.

MÅLLØSE SPISSER: Papiss Cissé og Demba Ba var oppgitt etter at Newcastle ble herjet med på DW Stadium. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
MÅLLØSE SPISSER: Papiss Cissé og Demba Ba var oppgitt etter at Newcastle ble herjet med på DW Stadium. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Dermed kunne Wigan stå igjen med en uhyre viktig trepoenger som løfter klubben opp til 16.plass på tabellen - tre poeng unna Bolton på nedrykksplass.

For Newcastle sin del er fjerdeplassen fortsatt i klubbens besittelse, men både Tottenham og Chelsea på plassene bak har èn kamp mindre spilt. Avstanden ned er på henholdsvis tre og fire poeng.