managers2
managers2
Mesterligaplass
Mesterligaplass

De norske supporterlederne tror på Mesterliga for egen klubb

Fire klubber kjemper om to engelske plasser i neste års Mesterliga. De involverte klubbenes supportere har stort sett alle tro på sine egne gutter.

Se Stoke-Arsenal direkte på TV 2 PL HD1 og Wigan-Newcastle på TV 2 PL HD3 lørdag klokken 16:00, Chelsea-QPR på TV 2 PL HD1 søndag klokken 14:30 og Tottenham-Blackburn på TV 2 PL HD 1 søndag klokken 17:00. Se også alle kampene på tv2sumo.no

Etter Chelseas seier mot Barcelona i semifinalen i Mesterligaen tirsdag kan ikke laget som havner på 4.plass i Premier League føle seg sikker på å få kvalifiseringsmulighet neste sesong, og spenningen er enorm rundt de resterende kampene.

Når tre runder gjenstår kjemper fire lag om to plasser, i det som er den mest spennendene kampen om Mesterliga-plasser på mange sesonger.

Les også: Kampen om Mesterliga-plassene er mer åpen enn noen gang: - Chelseas avansement til finalen var bedritent for Newcastle

Chelsea-supporterne er spente
Med to cupfinaler i vente kan Chelsea gå mot alt fra en strålende sesong til en utrolig «nesten-sesong», og skal vi tro klubbens norske supporterleder Even Strete kan klubben også sikre seg Mesterliga-deltakelse neste sesong gjennom å sikre seg fjerdeplassen,

- Det blir jo veldig spennende, og jeg er langt fra sikker på om vi klarer det. Vi har tre hjemmekamper og en bortekamp mot Liverpool og Tottenham er jo rufsete. Newcastle har jo vært utrolig gode da, men vi skal møte Newcastle hjemme uke, så jeg håper det blir Chelsea. Vi kan i hvert fall ikke belage oss på å vinne Mesterligaen, og kommer til å gi alt i ligainnspurten, sier lederen for Chelsea Supporters Norway.

Fernando Torres (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Fernando Torres (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Ingen Geordies har grunn til å være misfornøyd
Den store overraskelsen i toppstriden denne sesongen har vært Newcastle, og lederen av Toon Army Norway mener at uansett hvordan sesongen ender bør man være fornøyd.

- Jeg tror dessverre ikke at vi står løpet ut på grunn av et veldig tøft kampprogram de siste kampene. Men jeg håper at jeg tar feil. Det hadde blitt utrolig bittert å klare 4.plassen for så å misse Mesterligaen på grunn av Chelsea, men Pardews menn har levert en kjempesesong og uansett hvordan det går i de fire siste kampene så har ingen Geordies grunn til å være misfornøyd, sier Nordin Chena.

Newcastle-supporteren frykter altså at hans eget lag gir slipp på posisjonen de innehar per dags dato, men det er ikke laget som ligger rett bak han frykter mest.

- Jeg tror Arsenal kaprer 3. plassen med grei margin, mens Chelsea hever seg og tar fjerde. Tottenham tror jeg skal få det tøft i innspurten. De har et «lett» kampprogram igjen, men de er helt ute av form og møter i tillegg lag som spiller cupfinaler for å ikke rykke ned. Chelsea har vel tre uker på seg til Mesterliga-finalen, så jeg tror ikke de sparer spillere før eventuelt i siste kamp. De har også fått et gigantisk boost ved å komme helt til finalen i Mesterligaen, så jeg tror de klarer det, avslutter Newcastle-supporteren.

Arsenals leder har tro på eget lag
Arsenal har tre poengs luke til Newcastle, men en kamp mer spilt, og er den klubben som har hevet seg mest i løpet av sesongen etter en dårlig start. Den norske supporterklubbens leder Bjørn Furuheim sier seg fornøyd dersom klubben nå sikrer seg Mesterligadeltakelse nok en gang.

- Noen feilskjær har det jo vært, men stort sett har vi vært veldig bra etter jul. Jeg tror vi greier 3.plassen. Vi har en vanskelig kamp mot Stoke nå, og det er tøft å spille borte mot dem, men jeg tror ikke verken Chelsea, Newcastle eller Tottenham vinner resten av kampene sine. Vi har også en veldig bra målforskjell sammenlignet med Newcastle, så jeg tror vi klarer det, sier Furuheim.

Arsenal-lederen vektlegger også det faktum at man nok en gang ser ut til å havne foran erkerivalen Tottenham på tabellen, til tross for at de liljehvite på et tidspunkt i sesongen så ut til å åpne opp enn ledelse på 13 poeng til sine rivaler.

Les også: Kampen om Nord-London - mer enn bare tre poeng

- Det er veldig viktig. De var litt høye på pæren, men nå har jo det snudd. Jeg var selv og så Arsenal-Tottenham da vi lå under 0-2 og snudde og vant 5-2, og da var det snakk om å være alt fra 13 til sju poeng bak. Nå ligger de seks poeng bak, og selv om de har en kamp mindre spilt virker ikke det som om de skal kunne hente oss igjen, sier lederen for Arsenal Norway.

Gervinho og Joey Barton i tottene på hverandre. (Foto: Shaun Botterill/Getty Images)
Gervinho og Joey Barton i tottene på hverandre. (Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

- Det er harde tider
For Bjørn Furuheims rake motsetning, leder i Tottenhams norske supporterklubb Vidar Edell, har de siste månedene av sesongen vært de tøffeste. Han legger likevel vekt på at de fleste supportere hele veien har påpekt at det er 4.plassen som har vært målet, men innrømmer at enkelte nok begynte å drømme da sesongen fløt som best.

- Det er harde tider. Vi har vært oppe og hatt fabelaktige prestasjoner og var en periode på en så solid tredjeplass at folk begynte å bable om å dra det i land. Jeg har hele tiden sagt at målsettingen har vært 4.plassen og Mesterliga-kvalifisering, og det må fremdeles være et mål å nå den, men basert på dagens formkurve og den formen som de andre lagene er i ser det vanskelig ut nå, sier Edell.

Les også: Scorer Wayne Rooney Premier League-historiens beste mål her?
Les også: Er denne Peter Schmeichel-redningen tidenes beste i Premier League?

Tottenham møter i sine tre neste kamper Blackburn, Bolton og Aston Villa, tre lag som kjemper for livet for å beholde plassen i divisjonen. Edell mener Spurs' gjenstående kamper er et toegget sverd.

- Du kan se på det på to måter. Jeg ville kanskje foretrukket å møte lag uten noen verdens ting å kjempe for, slik som Fulham som vi møter i siste kamp, men statistisk sett er det selvfølgelig mulig å ta poeng fra dem alle. I tillegg har vi nå selv kommet i en situasjon der det nesten har gått mote i det å tape.

Edell viser også til kampen mot Arsenal som et punkt der mye snudde for Harry Redknapps lag, og påpeker det faktum at når man først er i motgang er det flere ting som motarbeider en.

- Vi ledet 2-0 mot nabolaget og tapte 2-5 og etter det har det gått nedover. På 2-0 var det full fyr, god stemning og gode tider, og så snur verden dramatisk og det blir stygt. Når ting så begynner å lugge så hjelper det jo ikke at mediene hauser opp statistikker som «det er så og så mange cornere siden Tottenham scoret» og sånne ting. Nå er jo det siste at det har vært en greie på treningsfeltet, men sånne ting skjer jo hele tiden og i den situasjonene vi er i nå så hjelper det jo ikke på med den slags fokus, sier lederen for Tottenhams Venner.

Louis Saha feirer etter å ha sendt Tottenham i ledelsen på Emirates. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
Louis Saha feirer etter å ha sendt Tottenham i ledelsen på Emirates. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

Må tro på at det kan snu
Supporterlederen har ingen enkel forklaring på hvorfor det har begynt å gå i nedoverbakke for hans elskede Spurs, men mener både spillere og manager bør ta sin del av skylden.

- På banen er det ganske mange nøkkelspillere som ikke har fortsatt å levere så bra som de gjorde over lang tid. De har stoppet opp, og da stopper man også å levere gode resultater. Redknapp snakker om at han har en for liten tropp og får få spillere, men det er faktisk hans eget problem. Det er han som har valgt å gjøre sine handlinger, og han må stå for det, sier Edell.

Les også: – Han snakker ikke et ord engelsk, og jeg ikke et ord kroatisk
Les også: Dette er ditt liv, Harry Redknapp

Som Tottenham-supporter gjennom mange år har Edell blitt vant til at nedturene gjerne er flere enn oppturene, men samtidig beholder han troen inn mot de siste kampene.

- Newcastle har et ganske stygt program, så de kan snuble her. Jeg må tro på det at de andre lagene har vært i en positiv dytt så lenge at det kommer til å stoppe opp, samtidig som at vi som har vært i motvind, som snart må snu, har et overkommelig kampprogram igjen.

Avslutningsvis forklarer Spurs-supporteren at han langt ifra er sikker på at 4.plass holder til å kvalifisere seg for Mesterligaen.

- Det har vært et par underlige Mesterliga-kamper her, der de presumtivt beste lagene har tapt, så alt kan skje i finalen, avslutter Tottenhams norske supporterleder Vidar Edell.

Spør du meg hva som har skjedd, så må jeg si at jeg vet ikke. På banen er det ganske mange nøkkelspillere som ikke har fortsatt å levere. De har stoppet å levere gode resultater. Redknapp snakker om at han har en for liten tropp og for få spillere, men det er faktisk hans eget problem. Det er han som har valgt å gjøre sine handlinger, og han må stå for det.

Liverpool-supporter tror også på Tottenham
Dersom Vidar Edell trenger et nytt halmstrå å klynge seg til må det være det faktum at også supporterlederen til en av de opprinnelige konkurrente til 4.plassen har tro på hans mannskap. Torbjørn Flatin, redaktør i Liverpool Supporterklubb, har nemlig også Spurs som sin favoritt til 4.plassen.

- Innerst inne tror jeg Tottenham greier det selv om de har hatt en dårlig periode. Chelsea tror jeg har litt for mye forskjellig å tenke på. Newcastle er med for fullt, og det var jo veldig få som hadde trodd på dem, men selv om Tottenham sliter litt akkurat nå sier magefølelsen at de skal greie det.

For sitt eget lags del innrømmer Flatin at årets sesong har vært skuffende, og med sju lag kjempende om Mesterliga-plass igjen fra neste sesong innser han at det blir tøft for Liverpool å karre seg tilbake til Europas ypperste turnering. Han har likevel troen på at det er mulig.

- Det er hardere enn noen gang å bli topp fire i England, men jeg føler ikke at det er så veldig mye som skal til. Vi trenger sterkere offensiv kraft og mer kreativitet.

Les også: Jansrud om gullkampen: – Bare døden i United

TØFFE TIDER: Dirk Kuyt, Luis Suarez og de andre Liverpool-spillerne har slitt med poengfangsten. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
TØFFE TIDER: Dirk Kuyt, Luis Suarez og de andre Liverpool-spillerne har slitt med poengfangsten. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

I år havner Liverpool utenfor topp fire for tredje sesong på rad og Flatin innrømmer at i forhold til å sikre seg de nødvendige nye spillerne for å kjempe i toppen igjen har de røde fra Anfield en ulempe der i forhold til sine konkurrenter. Han har likevel troen på at Liverpools navn og rykte skal klare å lokke til seg det som er nødvendig.

- Det er klart at det er en ulempe å ikke være med i Mesterligaen i forhold til spillermarkedet. Det kan være en og annen spiller du mister, men jeg har fortsatt tillit til at Liverpool er en så stor klubb at vi skal kunne hente kvalitet. Kanskje ikke nødvendigvis fra øverste hylle, men i hvert fall gode spillere, avslutter redaktøren for Liverpools norske supporterklubb.

NB! Newcastles norske supporterklubb besvarte ikke TV 2s henvendelser fredag.

Her er de gjenstående kampene for de Mesterliga-jagende lagene:

36.runde
Stoke-Arsenal 28.april 16:00
Wigan-Newcastle 28.april 16:00
Chelsea-QPR 29.april 14:30
Tottenham-Blackburn 29.april 17:00

Hengekamper
Chelsea-Newcastle 2.mai 20:45
Bolton-Tottenham 2.mai 21:00

37.runde
Arsenal-Norwich 5.mai 13:45
Newcastle-Man City 6.mai 14:30
Aston Villa-Tottenham 6.mai 15:00
Liverpool-Chelsea 8.mai 21:00

38.runde
Chelsea-Blackburn 13.mai 16:00
Everton-Newcastle 13.mai 16:00
Tottenham-Fulham 13.mai 16:00
WBA-Arsenal 13.mai 16:00

Hvem tror du stikker av med Mesterliga-plassene? Ta diskusjonen med andre fotballfans i kommentarfeltet under!