Går det som driftige sjeler i Canada håper kan du om ikke altfor lenge utstyre pickupen din med
Går det som driftige sjeler i Canada håper kan du om ikke altfor lenge utstyre pickupen din med "truger" i form av larveføtter som drives direkte av bilens hjul. (Foto: Youtube.com)

Slik bygger du om bilen til beltebil

Med denne oppfinnelsen kommer du fram virkelig overalt. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du avhengig av snøscooter for å komme den siste biten inn til hytta eller fiskeplassen din på vinteren? Og har du en grovbygd firehjulstrekker som du bruker frem til scooteren tar over?

Snart kan du kanskje selge snøscooteren, og sitte inne i bilen med air condition-anlegget på og nyte en kopp kaffe og favorittmusikken på anlegget helt til du er ved hytteveggen eller pilkehullet i isen. Det har en gruppe idérike kanadiere tatt mål av seg til å få til.

Les også: Bli med i debatten - hvilken SUV er mest harry?

Drives av bilens hjul

I videovinduet under ser du det som skal være den siste prototypen på "TrackNgo", fire larveføtter som festes til og drives direkte av bilens vanlige hjul. AD Boivin er navnet på firmaet som utvikler konseptet, og til tross for at det allerede skal være patentbeskyttet er ikke de tekniske detaljene overdrevent klart fremstilt i videoen.

Del med Facebook-vennene dine!

Interessen i kommentarfeltet på Youtube er stor, men få eller ingen spørsmål om flere detaljer er besvart foreløpig.

Ut fra videoen drister vi oss til å anta at systemet er tilpasset biler som fra før av har rimelig god plass både under skjermene og under buken, og vi går ut fra at det ville ført til litt vel store brytninger om man skulle forsøke seg på å kjøre i løs snø med drift på bare én aksel.

Hemmelighetsfull produsent

Uansett, dette og mer til vil vi ifølge kanadierne - som også produserer tilsvarende løsninger som får motorsykler til å oppføre seg som snøscootere - snart få vite mer om.

I mellomtiden får du studere teaser-videoen, så du vet hva som venter når den lanseres:

http://www.youtube.com/watch?v=XwpKjEa4LYY&feature=player_embedded

Les også: Snow Trac - for deg som vil gå "all in"...