José Mourinho (Foto: SNTV/)
José Mourinho (Foto: SNTV/)

Barcas nye trener har allerede kranglet med Mourinho

José Mourinhos første stikk mot Barcas nye trener var en finger i øyet.

Pep Guardiola gir seg som Barcelona-trener etter sesongen. Arvtakeren er allerede klar. Hans assistent Francesc «Tito» Vilanova overtar. I likhet med Guardiola spilte Vilanova sentralt på midtbane i sin spillerkarriere, men selv om 42-åringen startet for Barcelona B, så slo han aldri gjennom på A-laget.

Jeg har ikke noe å si om Pipo Vilanova eller hva det er den fyren heter. At jeg har puttet fingeren min i øyet til Tito Vilanova? Jeg kjenner ingen Pito Vilanova

I stedet foregikk spillerkarrieren i Figueres, Celta, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elche og Gramenet.

34 år gammel la han fotballskoene på hylla, og i 2007 ble han Guardiolas assistent da han ble Barcelona B-trener. Siden har de jobbet sammen, først i B-laget og så på A-laget da Guardiola overtok der i 2008.

Vilanova har altså vært med hele veien gjennom Guardiolas Barcelona-eventyr, og han skal nå starte sitt eget mens han jobber med å videreføre arven fra Guardiola.

Les også: Guardiola forlater Barcelona: – En dårlig idé å fortsette
Les også: Guardiola tar en pause: – Tror han venter på United-jobben

PEP OG ARVATAKEREN: Tito Vilanova overtar for Guardiola. (Foto: GIUSEPPE CACACE, © ao)
PEP OG ARVATAKEREN: Tito Vilanova overtar for Guardiola. (Foto: GIUSEPPE CACACE, © ao)

Mourinho-krangel
Det har vært mye oppmerksomhet rundt den avgående Barcelona-treneren, men Vilanova har faktisk rukket av havne i klinsj med José Mourinho.

Da Barcelona slo Real Madrid i den spanske supercupen i august endte det i tumulter, og da Mourinho gikk bort til Vilanova og stakk fingeren sin i øye hans. Den hissige portugiseren skal da ha hatt følgende å si om Barca-assistenten:

- Jeg har ikke noe å si om Pipo Vilanova eller hva det er den fyren heter. At jeg har puttet fingeren min i øyet til Tito Vilanova? Jeg kjenner ingen Pito Vilanova.

Om Mourinho fortsetter i Real Madrid er det kanskje greit å få orden på navnet. Tito Vilanova er helt sikkert særdeles lysten på å gi et Mourinho et stikk på banen.

Svulstoperert i november
Vilanova ble også svulstoperert i november, da det ble funnet en svulst i ørespyttkjertelen. Men Vilanova var tilbake på Barcelona-benken allerede mot Real Madrid i desember

– Hans retur er en hyggelig overraskelse for laget. Dette er den beste nyheten, ikke bare i forhold til El Clásico men i forhold til ligaen, sa Xavi den gang.

– Han har tatt en prat med oss og fått oss til å verdsette ting. Han har bedt oss om å finne glede i alt, fordi du aldri vet hva som kan skje, sa Xavi.

Også Mourinho uttrykt da støtte til mannen han stakk i øyet.

– I fjor viste vi solidaritet med Abidal. Nå gjør vi det samme med Tito Vilanova. Han vil sitte på benken her 10. desember med god helse, og det gleder oss alle å ønske han velkommen, sa Real Madrid-treneren.

Nå skal de ut i duell! Er Vilanova mannen som kan overliste Mourinho? Ta debatten i kommentarfeltet under!