Ferguson og Guardiola (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)
Ferguson og Guardiola (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)

TV 2-kommentator om Guardiola: – Tror han venter på United-jobben

Kasper Wikestad mener Pep Guardiola har skrevet seg inn i Barcelona-historien med gullskrift.

Pep Guardiola har valgt å ikke fortsette som hovedtrener i Barcelona. Den suksessrike treneren har ledet klubben til 13 troféer og fått mange til å hylle sin utgave av Barcelona som tidenes beste lag.

LES OGSÅ: Guardiola har bekreftet Barcelona-exit
LES OGSÅ: Hevder Guardiola forlater Barcelona: – Han vil til Premier League

– For et par sesonger siden tok han jo seks troféer på en og samme sesong og du kan jo spørre hvor utfordringen er når du har vunnet alt.

TV 2 Sportens kommentator for portugisisk og engelsk fotball, Kasper Wikestad, er imidlertid ikke overrasket over at Guardiola gir seg som trener i verdens beste klubb.

– Dette var ikke uventet, men nå er det bare å hylle det Pep har gjort. Han har skrevet seg inn i Barcelona-historien med gullskrift, sier Wikestad til TV 2 Sporten.

– Og selv om han ikke har opplevd den fantastiske sesongen han hadde håpet på nå, har han likevel tatt tre troféer denne sesongen, poengterer han.

– Et naturlig valg
– Hvorfor tror du Guardiola valgte å gi seg?

– Han har jo lenge valgt å skrive rullerende ettårskontrakter. Nå har han vel kommet til et punkt hvor han har vunnet det som er mulig å vinne, og mener at utfordringen har vært komplett, svarer kommentatoren, og fortsetter:

– For et par sesonger siden tok han jo seks troféer på en og samme sesong og du kan jo spørre hvor utfordringen er når du har vunnet alt. Jeg mener det er naturlig at han nå gir seg, men jeg tror ikke han overtar en ny klubb før om ett års tid.

Slik Wikestad har forstått skriveriene og uttalelsene til Guardiola den siste tiden er han ikke i tvil om at suksesstrener vil til Premier League.

GODE VENNER: Sir Alex Ferguson og Pep Guardiola i vennlig samtale på Uefa-foredrag. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
GODE VENNER: Sir Alex Ferguson og Pep Guardiola i vennlig samtale på Uefa-foredrag. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

– Sikter på United-jobben
Kommentatoren tror Guardiola har siktet seg inn på å overta en spesifik klubb.

– Jeg tror at han er veldig interessert i utfordringen det er å overta etter Sir Alex Ferguson i Manchester United. Hvem vet, kanskje Sir Alex gir seg om ett års tid og det er den jobben Guardiola nå sikter seg inn mot, spekulerer Wikestad.

Det er imidlertid ikke bare Manchester United som er satt i forbindelse med Guardiola. Også Tottenham, Liverpool, Chelsea og Manchester City er blitt koblet til spanjolen.

– Jeg tror at Tottenham og Liverpool bare kan glemme Guardiola. Og jeg tror Manchester City fortsetter med Roberto Mancini, uansett om det blir gull eller ikke denne sesongen. Chelsea kan være et alternativ, men der han han en helt utrolig ryddejobb å gjøre med tanke på generasjonsskiftet som er på gang, poengterer Wikestad.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

Fantastisk karriere
Guardiola var playmaker i Barcelona fra 1990 til 2001. Etter svippturer innom flere forskjellige klubber, ble han omsider trener for klubbens reservelag.

I mai 2008 ble han ansatt som hovedtrener etter nederlenderen Frank Rijkaard.

Resten er et fotballeventyr – som for Guardiolas del endte med nedtur etter semifinaleexit mot Chelsea i mesterligaen og trolig seriegullglipp mot erkerival Real Madrid denne uken.

To seirer i Mesterligaen, tre i serien og to i klubb-VM er Josep «Pep» Guardiolas største trenermeritter.

Hvilken klubb tror du Guardiola overtar – og hvem blir ny trener i Barcelona? Ta debatten i kommentarfeltet under!