Mesterligaplass
Mesterligaplass

Mesterliga-kappløpet: - Chelseas avansement til finalen var bedritent for Newcastle

TV 2s kommentatorer mener alt kan skje i kampen om Mesterliga-plassene i Premier League.

Kampen om Mesterliga-plassene i Premier League har aldri vært mer spennende enn i år, og når tre runder gjenstår kjemper fire lag om to plasser.

Se Stoke-Arsenal direkte på TV 2 PL HD1 og Wigan-Newcastle på TV 2 PL HD3 lørdag klokken 16:00, Chelsea-QPR på TV 2 PL HD1 søndag klokken 14:30 og Tottenham-Blackburn på TV 2 PL HD 1 søndag klokken 17:00. Se også alle kampene på tv2sumo.no

Etter Chelseas seier mot Barcelona i semifinalen i Mesterligaen tirsdag kan ikke laget som havner på 4.plass i Premier League føle seg sikker på å få kvalifiseringsmulighet neste sesong, og spenningen er enorm rundt de resterende kampene. TV 2s kommentator Kasper Wikestad forklarer det enkelt.

- For Newcastle var det jo bedritent det som skjedde på tirsdag. Det er jo bedritent for Tottenham og det, men Newcastle har altså nå stablet sammen helt utrolige seks seire på rad. De er fryktinngytende gode, og man venter jo egentlig bare på at det skal sprekke, sier TV 2-kommentatoren.

Les også: De norske supporterlederne tror alle på Mesterliga for egen klubb

Wikestads kollega Øyvind Alsaker er enig, og mener det ville være trist for det laget som havner på 4.plass dersom Chelsea skulle vinne Mesterligaen og med det frarøve det aktuelle laget en plass i neste års turnering.

- Jeg tenker jo først og fremst at det er utrolig bittert for Newcastle og kanskje også Tottenham. Newcastle har jo prestert over evne, så det synes jeg er veldig trist for de. Nå er jo tredjeplassen det eneste sikre kortet her, så da er det jo en kamp uten like oppi der, sier Alsaker.

Øyvind Alsaker er en av TV 2s fotballkommentatorer og anbefaler kylling og chilli som pausemat.
Øyvind Alsaker er en av TV 2s fotballkommentatorer og anbefaler kylling og chilli som pausemat.

Sesongen har uansett vært formidabel for skjærene fra St. James' Park, mye takket være Papiss Demba Cissé, som har scoret elleve mål på ti kamper siden overgangen til St. James' Park i januar, og klubben befinner seg nå tre poeng foran Tottenham i kampen om 4.plassen. Wikestad og Alsaker tror begge lag har en god sjanse til å sikre seg den.

- Newcastle har jo hatt enorm flyt, men de har et tøft kampprogram igjen og kommer sikkert til å tape poeng. Men det gjør jo Tottenham også. Akkurat nå er det Newcastle som er i førersetet når det gjelder fjerdeplass, men det kan veldig fort hende at den kun gir Europaliga, sier Wikestad.

- Tottenham har også en sjanse. Alle de som ligger der oppe har en sjanse. Den som klarer å mobilisere best vil klare det. Newcastle har et vanskelig program igjen, så kanskje det blir Tottenham da. Ja, Tottenham blir nummer fire, jeg får holde på det, tipper Alsaker.

Er de Mesterliga-jagende spillerne del av ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

På plassen foran Newcastle befinner Arsenal seg, og til tross for at Arsène Wengers mannskap kun har tre poengs forsprang og en kamp mer spilt tror ikke verken Wikestad eller Alsaker at noen kan frarøve The Gunners den plassen.

- Arsenal har ballegrep på den 3.plassen altså. Stoke borte er knallhard, men Norwich hjemme og WBA borte tror jeg er grei, og så lenge de da har målforskjellen på de andre så tror jeg de har kontroll på den, sier Wikestad.

Alsaker er enig, og trekker frem det faktum at Arsenal med tre strake seirer etter all sannsynlighet vil sikre seg 3.plassen.

- Stoke borte er ikke noen ønskemotstander, men Arsenal er min favoritt til 3.plassen. De har det i egne hender, sier Alsaker.

Terry-Van-Persie
Terry-Van-Persie

Kommentatorene glemmer ikke at også Chelsea kan ha en mulighet til å kvalifisere seg for Mesterligaen gjennom serien, i det som blir en spennende slutt på sesongen for de blå.

- De har absolutt en mulighet, men jeg tror de fokuserer på Champions League. Nå trenger de jo ikke å spare så mange spillere (på grunn av karantener i Mesterliga-finalen, red.anm.), men de har jo FA Cup-finalen i tillegg, så det kan bli en utrolig sesonginnspurt for Chelsea, sier Wikestad.

Alsaker deler synspunktet om at Chelsea-spillerne kommer til å ha mange jern i ilden fremover, og er noe nølende til hvorvidt de klarer å ha fokus også på ligainnspurten.

- Chelsea har mye å tenke på, men de har jo spillere som Terry som kan spille alt annet enn Champions League, så de trenger jo å rullere litt. Det trenger kanskje ikke å bety så mye, men de har cupfinale og de har Champions League-finale. Det er mye å holde fokus på, sier Alsaker.

Les også: Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis
Les også: Chelsea knekket «Barcelona-koden»: – Helt uvirkelig!

Her er de gjenstående kampene for de Mesterliga-jagende lagene:

36.runde
Stoke-Arsenal 28.april 16:00
Wigan-Newcastle 28.april 16:00
Chelsea-QPR 29.april 14:30
Tottenham-Blackburn 29.april 17:00

Hengekamper
Chelsea-Newcastle 2.mai 20:45
Bolton-Tottenham 2.mai 21:00

37.runde
Arsenal-Norwich 5.mai 13:45
Newcastle-Man City 6.mai 14:30
Aston Villa-Tottenham 6.mai 15:00
Liverpool-Chelsea 8.mai 21:00

38.runde
Chelsea-Blackburn 13.mai 16:00
Everton-Newcastle 13.mai 16:00
Tottenham-Fulham 13.mai 16:00
WBA-Arsenal 13.mai 16:00

Hvem tror du stikker av med Mesterliga-plassene? Ta diskusjonen med andre fotballfans i kommentarfeltet under!