HÅPLØST: Blackburn rykker ned, mener TV 2s kommentatorer. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
HÅPLØST: Blackburn rykker ned, mener TV 2s kommentatorer. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

TV 2s kommentatorer er samstemte: - Det er over for Blackburn

Både Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad tror Steve Keans mannskap rykker ned, men mener at det ellers er helt åpent i bunnstriden.

Tre Premier League-runder gjenstår og i bunnstriden er det kun avgjort at Wolverhampton må ta turen ned i Championship etter sesongslutt.

Forut for forrige runde var det seks klubber som kjempet en innbitt kamp, men nå er det altså kun Aston Villa, Wigan, QPR, Bolton og Blackburn i den opprinnelige sekstetten som har mulighet til å unngå nedrykksplass.

Les også: Disse seks lagene kjemper for livet i Premier League

Claus Lundekvam sa allerede før den runden at han fryktet for Blackburns eksistens, og nå får den tidligere Englands-proffen selskap av både Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad i den analysen.

- Jeg synes det spøker for Blackburn. Jeg har vanskelig å se at de skal ta mer enn fire poeng på de tre siste. Wolves er jo allerede nede, og så blir det et slagsmål om å unngå den siste plassen. Der kan alt skje.

Alsaker trekker likevel frem West Bromwich-laget som mot alle odds sikret fornyet kontrakt i siste Premier League-runde i 2005, og mener at alt fremdeles kan skje.

- De som ligger dårligst an har dårligst mulighet, sånn historisk sett, men det er jo noen sånne «great escapes» som WBA i 2005, som lå sist før siste runde, sier kommentatoren.

Se høydepunkter fra 2004/2005-sesongen på TV 2 Play her

- Tror den siste plassen står mellom QPR og Bolton
Kasper Wikestad mener også at det kommer til å bli tøft for Blackburn å klare seg, ettersom de kun har tre kamper igjen å komme seg over streken på. Bolton mener han dog har en liten mulighet til å karre seg høyere opp enn sin nåværende 18.plass på tabellen.

- Blackburn har borte mot Tottenham og borte mot Chelsea. Det blir for tøft for dem. Bolton har en kamp til gode på resten, hjemme mot Tottenham. De har borte mot Sunderland og borte mot Stoke, noe som er veldig tøffe kamper. I tillegg har de hjemme mot WBA, og der skal de vinne, men de må også vinne borte, sier Alsaker.

Davies-og-Ngog-jubel
Davies-og-Ngog-jubel

Etter en utrolig rekke med dårlige kamper har også Aston Villa klart å blande seg inn i bunnstriden for alvor, men Wikestad tror fremdeles Villa-supporterne ikke har noe å bekymre seg for.

- Jeg tror Villa klarer seg. De har 36 poeng nå, noe som kan holde, men jeg er ganske sikker på at i hvert fall 37 poeng holder og de får seg sikkert ett poeng til.

Et lag som fikk et lite pusterom i bunnstriden var Wigan, ettersom Roberto Martinez' lag slo både Manchester United og Arsenal på en uke. Wikestad tror disse seirene er med på å gi Wigan den nødvendige selvtilliten inn mot de siste kampene.

- Wigan har alt i egne hender, så derfor tror jeg de klarer seg. De skal møte Newcastle hjemme, så har de Blackburn og så avslutter de mot Wolves. Den siste plassen står derfor mellom QPR og Bolton, sier kommentatoren.

QPR skal møte både Chelsea og Manchester City borte, i tillegg til en hjemmekamp mot Stoke. På Loftus Road har laget vært upåklagelige de siste ukene og har slått både Liverpool, Arsenal, Swansea og Tottenham.

- De har vist at kampprogrammet har «nada» å si. Det kjipe er at de har tapt alt borte, men det positive at de vinner alt hjemme. Hvis de fortsetter den trenden tar de minst tre poeng til og tre poeng kan fort være nok. Jeg tror tre poeng til for Wigan eller QPR holder.

Akos Buzsaky gratuleres av lagkameratene etter drømmefrisparket som gav QPR 2-0. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)
Akos Buzsaky gratuleres av lagkameratene etter drømmefrisparket som gav QPR 2-0. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)

Her er de gjenstående kampene for de involverte klubbene.

15. plass Aston Villa - 35 kamper og 36 poeng
Aston Villa kan rykke ned fra Premier League før første gang. Sammen med Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United og Tottenham er Birmingham-klubben en av sju som har vært i ligaen hver eneste sesong siden oppstarten i 1992.
28.04. 16:00 West Bromwich - Aston Villa TV 2 PL HD2
06.05. 15:00 Aston Villa - Tottenham TV 2 PL HD2
13.05. 16:00 Norwich - Aston Villa

17.plass Wigan - 35 kamper og 34 poeng
Wigan kan også rykke ned fra Premier League for første gang. Siden laget tok seg opp i 2005 har det flere sesonger sett ut som om Premier League-eventyret var på vei til å være over, men hvert eneste år har klubben kjempet seg tilbake og motbevist ekspertene.
28.04. 16:00 Wigan - Newcastle TV 2 PL HD3
07.05. 21:00 Blackburn - Wigan TV 2 PL HD1
13.05. 16:00 Wigan - Wolverhampton

16.plass QPR - 35 kamper og 34 poeng
QPR kan rykke ned fra Premier League for andre gang, og det i comeback-sesongen på øverste nivå. Fjorårets mester i divisjonen under var det laget av de nyopprykkede som det var spådd at skulle klare seg best, men både Norwich og Swansea har motbevist ekspertene og det er nå QPR som kjemper en durabelig kamp for å holde seg oppe.
29.04. 14:30 Chelsea - QPR TV 2 PL HD1
06.05. 15:00 QPR - Stoke tv2sumo.no
13.05. 16:00 Man. City - QPR

18.plass Bolton - 34 kamper og 33 poeng
Bolton var en jojo-klubb som gikk opp og ned fra Premier League på siste halvdel av 90-tallet (senest i 1998), før man under Sam Allardyces lederskap etablerte seg som Premier League-klubb fra og med 2001/2002-sesongen. Årets sesong har de siste ukene blitt preget av hendelsen med Fabrice Muamba, og klubben har derfor to hengekamper på flere av sine utfordrere i bunnstriden.
28.04. 16:00 Sunderland - Bolton tv2sumo.no
02.05. 21:00 Bolton - Tottenham TV 2 PL HD2
06.05. 15:00 Bolton - West Bromwich TV 2 PL HD3
13.05. 16:00 Stoke - Bolton

19.plass Blackburn - 35 kamper og 31 poeng
Blackburn er ett av kun fire lag som har vunnet Premier League, noe Ewood Park-klubben presterte i 1994/95-sesongen. De er også den eneste av de fire vinnerne som har vært nedom divisjonen under i ettertid, noe Blackburn var mellom nedrykket i 1999 og opprykket tilbake til Premier League i 2001. Årets sesong kan med andre ord ende med tidenes andre Premier League-nedrykk for de blå og hvite.
29.04. 17:00 Tottenham - Blackburn TV 2 PL HD1
07.05. 21:00 Blackburn - Wigan TV 2 PL HD1
13.05. 16:00 Chelsea - Blackburn

Er du enig med ekspertene? Hvem tror du rykker ned? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!