Siste kamp på gammelt kunstgress: Strømmen IF – Sandefjord Fotball

Kamp: Strømmen IF – Sandefjord Fotball

2011: 0–3

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Bjørnevik

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Tap, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade bortelag: Dokken, Røyrane,

Nøkkelspillere usikre bortelag: Gabrielsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kerr–Amundsen, Yabre, Bjørnevik, Figved–Tokstad, Rasch, Strømnes, Van Den Burgt–Møller, Sistek

Antatt lagoppstilling bortelag:

Austbø–Bindia, Amankwah, Magnusson, Brix–Dimitriadis, Torp, Jaiteh, Lamøy–Hansen, Aas

Kampvurdering:

Etter en svak åpning borte mot Bryne har Strømmen vært gode og tatt 2 strake seirer, dog litt heldig sist borte mot Kamma. Sandefjord har på sin side gått på et tap og en uavgjort i de to siste kampene mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Start, hvor begge er blitt spilt på hjemmebane. Sandefjord vant klart på Strømmen Stadion i fjor med hele 3-0, men årets oppgjør forventes å bli langt jevnere.

Sentrale Bjørnevik som ble matchvinner sist mot gamleklubben Kamma har slitt denne uken med en liten strekk på baksiden av låret. Kjenner vi Bjørnevik rett biter han tennene sammen og stiller til kamp. MEN det er alltid en risk ved små strekker på baksiden av låret! Slår man den opp kan man være ute i 6–8 uker. Må han stå over så kommer Olsen inn på kant, Van Den Burgt inn sentralt og Strømnes ned som stopper. Spissvalget er vi usikre på, men vi tror Strømmen starter med Sistek og Møller på topp, på bekostning av N’Kee.

Sandefjord har på denn andre siden en noe mer utfordrende skadesituasjon. Dokken blir ute i lang tid, og laget har tilpasset seg dette. Men at kaptein Gabrielsen er meget tvilsom til dette oppgjøret, gir rom for bekymring. Ikke det at Magnusson er noen dårlig erstatter, men fordi Gabrielsen er mye av ryggraden i det defensive spillet til Sandefjord. Bindia er disponibel igjen, etter han i forrige runde var opptatt med å kvalifisere sitt Senegal til OL i London. Reppesgård Hansen gjorde en flott jobb som vikar på høyrebacken sist, men vi tipper Bindia er tilbake i startoppstillingen allikevel.

Cheikhou er en meget lovende spiller som nå er spilleberettiget for Sandefjord. Arbeidstillatelsen har drøyd litt, men nå er den offensive spilleren, som både kan spille kant og spiss, disponibel for trener Sandstø.

Som sagt så forventer vi en jevn kamp i dette oppgjøret. Strømmen er gode på Stadion og stiller skadefritt. Så lenge de får gjort det, så står ikke startelleveren til hjemmelaget tilbake for Sandefjord sine antatt beste. Hvilket kampbilde vi vil bli vitne til er vrient å forutse. Vi tipper Strømmen vil prøve å ligge noe bakpå, og trykke til i kontringsfasen og på dødball. En utfordring for Sandefjord vil være mer nøyaktighet og minimere risikoen i pasningsspillet i den oppbyggende fasen, slik at de ikke får for mange brudd mot seg i farlig område. MEN vi skal også ha i minne at Sandefjord la seg lavt på Strømmen Stadion i fjor, lå kompakt og satset på kontringer! Med seier vil hjemmelaget få en tilsvarende god åpning laget hadde i fjor, samt at de gir Sandefjord en relativt stor luke opp til «topplagene». Vi mener Sandefjord bør ha en seier for å henge med på toget som går i toppen av tabellen. Det er ennå tidlig i sesongen, men¿