Pep Guardiola (Foto: SERGIO CARMONA/Reuters)
Pep Guardiola (Foto: SERGIO CARMONA/Reuters)

Hevder Guardiola forlater Barcelona: – Han vil til Premier League

Ifølge spanske medier har Barcelona-ledelsen gitt Pep en blank sjekk i et desperat forsøk på å beholde ham. Han kan selv fylle inn ønsket beløp.

Pep Guardiola har hatt eventyrlig suksess som Barça-trener. Allerede i sin første sesong som sjef for Barcelona gjorde han rent bord. Han har siden 2008 fylt opp medaljeskapet med 13 titler for katalanerne.

Denne sesongen har den meritterte treneren imidlertid ikke klart å føre mannskapet til den ene tittelen etter den andre. Den siste uken har fortonet seg stikk i strid med Guardiolas historie. Tap for Chelsea på Stamford Bridge, tap sammenlagt i Mesterliga-semifinalen og kanskje aller verst: Nederlag mot erkerival Real Madrid hjemme på Camp Nou.

Pep Guardiola (Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap)
Pep Guardiola (Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap)

Det har lenge vært spekulert i om Guardiola vil gi seg etter denne sesongen, og nå er det en rekke medier som melder at den avgjørelsen allerede er tatt.

Sky Sports hevder at Guardiola ønsker en pause fra fotballen etter den «tunge» sesongen.

Samtidig meldes det om en felles pressekonferanse, holdt av Guardiola og Sandro Rosell, fredag klokken elleve.

– Vil til England
Sky Sports' spanske fotballekspert, Guillem Balague, mener å vite at Guardiola ønsker å ta over en Premier League-klubb.

– Han har veldig lyst til å bevise hva han kan andre steder. Han vil til Premier League. Han klarte ikke å komme seg dit som spiller. Han var nær ved å signere for Wigan på et tidspunkt, og Manchester United var også interessert i ham. Liverpool og Spurs skal også ha vært ute etter signaturen hans. Men det skjedde ikke, sier Guillem Balague.

– Nå vil han bevise hva han kan som manager i Premier League, sier Guillem Balague.

På Twitter forteller også Balague at Guardiola skal ha blitt bedt om å ta seg tid til å tenke over beslutningen.

– Guardiola fortalte Barcelona-ledelsen at han ville gi seg. De bad ham om å sove på det, skriver den spanske eksperten.

Hva vil du ha, Pep?
Ifølge både Marca og Sport er Barcelona-ledelsen desperate etter å beholde Pep Guardiola som trener.

De skal ha gitt ham en blank sjekk der han selv kan fylle ut beløpet han ønsker i lønn.