stavrum chelsea
stavrum chelsea

Stavrums Chelsea-satire vekker harme

Twitter-storm etter at Arild Stavrum publiserte et satirisk blogginnlegg om Chelseas avansement.

Arild Stavrum vil heller være vitne til det fotballestetiske seire over kynismen. Under tittelen «En dugnadsklubb» leverer Stavrum et høyst satirisk blogginnlegg, der han harselerer med Chelseas taktikk mot Barcelona, pengebruken og usympatiske spillere.

– Chelsea har spilt to fabelaktige kamper
– Etter første semifinale blogget jeg om hvor destruktive Chelsea var, og at flaks var det som gjorde at de fremdeles var med i kampen om finaleplass. Jeg kom også med et par sleivspark til en rullende Drogba, skriver Stavrum, og fortsetter:

– Jeg fikk mange sinte innlegg under bloggen, samt twittermeldinger som omtalte meg som en idiot. Det har fått meg til å gå litt dypere ned i materien. Og det viser seg at jeg tok feil. Etter den første semifinalen mot Barcelona, har Chelsea spilt to fabelaktige kamper med angrepsvillig fotball. Det er ikke måte på hvor mange mann laget har sendt i angrep, skriver Stavrum videre.

Les også: Chelsea knekket «Barcelona-koden»: – Helt uvirkelig!

Terry + Bridge
Et varsel om hva som er i vente. Stavrum fortsetter nemlig latterliggjøringen av Chelsea – der få slipper unna. Kaptein Terry får verbal rundjuling.

– Høyest i kurs hos alle i arbeiderstrøket står kaptein og midtstopperbauta, John Terry. Terry har, ved siden av å kjøre trøkk på det lokale spikerverket, vært i klubben siden han var 4 og en halv uke gammel. Siden da har han kun gått glipp av én enkelt trening, den gangen han skulle hjelpe sin stakkars gamle lagkamerat, Wayne Bridge, over noen små ekteskapelige problemer.

Les også: Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis!

Kom igjen, Sogndal!
Stavrum vet naturligvis hvilken harme han har skapt blant Chelsea-fans hittil i innlegget, men ennå er han ikke halvveis.

– At Chelsea lykkes å nå finalen, i verdens gjeveste klubbturnering, viser at det går an for klubber uten midler å lykkes. Hvis Chelsea kan, ja da kan Sogndal! I en kynisk fotballverden er det godt å se at dugnadsånd og kontinuitet fremdeles er grunnverdier som aldri går ut på dato.

Les hele blogginnlegget her!

Storm på Twitter – og svar fra Chelseas norske supporterklubb
På Twitter stormer det etter at Stavrum publiserte innlegget. Til tross for at Stavrum har for vane å provosere litt ekstra, vekker innlegget harme hos de aller fleste med hjertet i Chelsea.

Redaktør for supporterklubbens norske nettside, Truls Sylvarnes, grep torsdag pennen for å uttrykke nøyaktig hva han mener om Stavrums to blogginnlegg.

– På tirsdag så vi først elleve, deretter ti spillere, som kjempet med nebb og klør for å komme seg til finalen. Jeg har aldri vært så stolt over innsatsen til spillerne jeg forguder. Om du hadde spilt på dette Chelsea-laget eller vært trener og kommet deg videre i CL, hadde du aldri - ALDRI - skrevet det du gjør, skriver Sylvarnes.

trulsss
trulsss

I kommentaren han har publisert på Chelsea.no svarer han på det satiriske blogginnlegget, men først og fremst innlegget Stavrum skrev etter den første semifinalen.

Les også: Di Matteo forsvarer Terry: – Han er en fantastisk leder

– La oss oppsummere diskusjonen så langt. Drogba har vært kjent som filmer. Det har også halve Barca-laget vært. Chelsea spilte defensivt, slik alle andre lag som har fått et resultat mot Barca har gjort, skriver han og fortsetter:

– Å basere et helt avansement i Champions League på flaks må du ut i Nordsjøen med. Chelsea er et kjøpelag? Sanchez og Fabregas kostet katalanerne 52 millioner pund i sommer. Du kan spørre hvilken som helst Arsenal-supporter om hva de syns om prisen på Fabregas. Underpriset? Ja. Og for å ha det på det rene: De fleste Chelsea-supportere mener Torres kostet for mye, men på Camp Nou var han verdt alle pengene i mine øyne. For vi er finalen i Champions League - and having a laugh.

Du kan lese Sylvarnes' svar i sin helhet her!