MAKS UFLAKS: David Alaba går glipp av finalen i München. Det synes Henning Berg er helt feil. (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)
MAKS UFLAKS: David Alaba går glipp av finalen i München. Det synes Henning Berg er helt feil. (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)

– Kjipt å miste Mesterliga-finalen på grunn av en dommerfeil

Hele sju spillere går glipp av festkvelden i München på grunn av karantene. Men bør det komme en regelendring?

Mesterliga-finalen er sesongens høydepunkt i europeisk klubbfotball hvert eneste år. Et trofé som alle ønsker å vinne. En kamp som alle ønsker å spille.

Men sju av spillerne på årets finalelag får ikke muligheten til å være med på festen på Allianz Arena på grunn av suspensjon. Chelsea Branislav Ivanovic, Raúl Meireles og Ramires, samt Bayern Münchens Holger Badstuber, Gustavo og David Alaba har alle pådratt seg for mange gule kort. I tillegg er Chelsea-kaptein John Terry uaktuell etter å ha blitt utvist mot Barcelona.

Tre gule kort i løpet av Mesterligaen er nok til å gi suspensjon. Og kortene strykes ikke på noe tidspunkt - i motsetning til i VM, hvor man starter med blanke ark før semifinalen.

På tide med endring?
Nå mener TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg at UEFA bør se på en lignende løsning.

– Det vil nok være lurt å se på mulighetene for en endring. Jeg tror det vil føre til ekstremt kynisk spill og mange gule kort tid om man sletter kortene før semifinalene. Men å gjøre det før kvartfinalene eller åttedelsfinalene er nok det beste, sier Berg til tv2.no.

– Klarer du å få tre gule kort i løpet av de kampene, har du gjort deg fortjent til å sone, fortsetter den tidligere Manchester United- og Blackburn-spilleren.

Les også: – Ramires blir det store finalesavnet for Chelsea

TV 2 Sportens Davy Wathne deler ikke synspunktet om at det bør komme en regelendring. Han synes at spillerne bør være voksne nok til å følge dagens ordning uten å klage.

– Spillerne vet dette og må innrette seg, man kan ikke bare begynne å endre reglene, sier Wathne i torsdagens Sportslunsj.

– Synd på Alaba
Bayern-back David Alaba er en av dem som virkelig fikk merke på det knalltøffe regelverket. Han ble truffet i armen av et skudd fra Angel Di Maria. Det førte til både straffespark og gult kort.

Fryktelig synd for Alaba, mener Henning Berg.

– Der mener jeg dommeren gjorde helt feil, og det avslører jo regelverket veldig. I mine øyne var det feil å gi straffe og i alle fall å gi gult kort. Det er veldig kjipt for Alaba som går glipp av finalen på grunn av det jeg ser på som en dommerfeil.

Alaba fullførte hele kampen for tyskerne og tok i tillegg ansvar som førstemann i straffesparkkonkurransen. 19-åringen satte ballen iskaldt inn bak Iker Casillas og bidro kraftig til finalejubel.

Les også: Da fotballens største så rødt

Også Chelseas John Obi Mikel viser medfølelse. Ikke med Alaba, men med sine egne lagkamerater som ikke får bidra på Allianz Arena.

– Jeg synes at gule kort bør slettes før finalen - det er noe UEFA bør se på. I finalen ønsker alle å se de beste spillerne. Da er det synd at Terry, Ivanovic, Meireles og Ramires ikke få spille, sier Mikel ifølge The Telegraph.

– Alle bør gjøre som Keane
Årets finale er på ingen måte første gang UEFA-reglene setter en stopper for Mesterliga-drømmen til store spillere. TV 2 Sportens fotballekspert Henning Bergs tidligere lagkamerater i Manchester United, Roy Keane og Paul Scholes, gikk begge glipp av finalen Ole Gunnar Solskjær avgjorde mot Bayern München i 1999.

Henning Berg husker at han lot seg imponere over måten de to taklet det på. Spesielt Roy Keane, som gikk foran og ledet laget til 3-2-seier borte mot Juventus.

– Jeg husker Roy Keane fikk det gule kortet, men han lot seg ikke prege av det. Det er sånn man vil se. Han var sikkert skuffet, men satte laget først og jobbet knallhardt videre, forteller Berg.

Roy Keane visste at han ikke kom til å spille finale, men svarte med en strålende kamp mot Juventus i 1999. (Foto: MAURO PILONE/AP)
Roy Keane visste at han ikke kom til å spille finale, men svarte med en strålende kamp mot Juventus i 1999. (Foto: MAURO PILONE/AP)