Saken framstår fremdeles som et mysterium for politiet. Ingen er så langt mistenkt etter skytingen.

– Vi kan ikke se noe klart motiv (for skytingen) foreløpig, sier politiinspektør Knut Inge Stavang til NTB.

Ikke kjenning av politiet

Han bekrefter at de vil avhøre den fornærmede mannen i løpet av torsdag ettermiddag. 66-åringen er på ingen måte en tidligere kjenning av politiet, forklarer Stavang.

– Han har våknet og er i stand til å la seg avhøre, sier Stavang.

Skutt i ryggen

Politiet fikk melding klokken 21.06 onsdag om at en mann var blitt skutt ved Ås jernbanestasjon.

– Ambulansepersonell har fastslått at han har et kulehull i ryggen. Situasjonen hans er uavklart. Mannen er norsk og kommer fra Ås kommune, opplyste politiinspektør Olav E. Unnestad i Follo politidistrikt sent onsdag kveld.

Utenfor livsfare

Mannen ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Sykehuset opplyste til politiet natt til torsdag at mannen er blitt operert og at tilstanden hans er stabil. Han pådro seg alvorlige skader, men er utenfor livsfare.

LES OGSÅ: Mann i 60-årene skutt i ryggen på togstasjonen

– Politiet tok et kjapt avhør av skuddofferet hjemme hos ham før han ble sendt med luftambulanse til sykehus i Oslo, sier innsatsleder Arild Skarø i Follo politidistrikt til Aftenposten.

Se intervju med politiet i slutten av artikkelen.

Bevæpnet politi er på plass i sentrum av Ås. (Foto: Daniel Laabak)

Forsvant fra området

Den antatte gjerningsmannen beskrives som cirka 35 år gammel og med utenlandsk utseende. Han skal være rundt 175 centimeter høy og snakker dårlig, gebrokkent norsk. Mannen var iført mørk jakke og topplue og hadde en bag med seg. Han forsvant i området nær jernbanestasjonen.

– Det er ingen andre nye opplysninger i saken, opplyste politioverbetjent Trond Arvid Olsen i Follo politidistrikt natt til torsdag.

Nytt åsted

Politiet jobbet videre med saken utover natten og opplyste etter hvert at mannen trolig ikke ble skutt på det som først ble antatt å være åstedet.

– Etterforskningen så langt har ikke avdekket det eksakte åstedet. Ut fra sakens opplysninger antas det at åstedet befinner seg i området Ås stasjon og cirka 1 kilometer sørover. Vi antar at forholdet har skjedd i tidsrommet mellom 20.30 og 21.00, opplyser politiinspektør Olav E. Unnestad.

Politiet ber om at folk som kan ha sett eller hørt noe, tar kontakt.

Beboeren i boligen ble imidlertid raskt sjekket ut av saken, og ingen var ennå pågrepet ved 5.30-tiden torsdag morgen.

Se intervju med politiinspektør Knut Inge Stavang:

(©NTB)