Lillebjørn Nilsen vil selv lede allsangen av «Barn av regnbuen» på Youngtorvet i Oslo klokken 12. torsdag formiddag. Over 4000. mennesker er påmeldt arrangementet som vil være en hyllestmarkering til de som gjorde en innsats 22.juli.

– Viser et behov for å komme sammen igjen

De to kvinnene som står bak arrangementet har selv vært i kontakt med managementet til artisten.

– Han har hele tiden stått øverst på ønskelisten vår, og vi er svært glade for at han vil synge sammen med oss, sier Lill Hjønnevåg som sammen med Christine Bar tok tidligere denne uken initiativ til arrangementet.

Nesten 4500 mennesker er påmeldte, og flere er ventet.

– Det viser at folk har et behov for å komme sammen igjen, å kjenne litt på samholdet og varmen som var i dagene etter 22. juli i fjor. Mange fokuserer på at vi synger mot Brevik, men vi vil synge til alle som er berørt. Vil vil gjøre det til en god opplevelse, sier Hjønnevåg.

I tillegg til en felles fremføringen av «Barn av regnbuen» skal leder i støttegruppen etter 22. juli, Trond Blattmann holde en appell.

Mente sangen hjernevasker barn

Arrangementet kom i stand etter at Anders Behring Breivik stilte seg svært kritisk til Lillebjørn Nilsen og hans populære visesang.

– Han er et veldig godt eksempel på en marxist som filtrerer kultursektoren. Han lager pedagogiske sanger som brukes blant annet som hjernevask for norske elever, og han har selv sagt at heller enn å være, heller å lage Norges lover, så vil jeg lage Norges sanger, uttalte Behring Breivik i retten.

Ved å samle mennesker på Youngstorvet vil Hjønnevåg ta sangen tilbake.

– Den skal ikke tråkkes på. Enkelte omtaler den nærmest som en kulturskatt og dette er vårt forsøk på å ta sangen tilbake, uttalte Hjønnevåg til TV 2 tidligere denne uken da arrangementet ble kjent.

Det er i tillegg opprettet lignende arrangementet i byer over hele landet.

Se intervju med Christine Bar og Lill Hjønnevåg: