dustekortene
dustekortene

Da fotballens største så rødt

John Terry er slett ikke alene om pådra seg idiotiske utvisninger i store kamper.

Da John Terry spaserte av Camp Nou tenkte han nok på at han kunne ha ødelagt Chelseas sjanser til å nå en finale.

Barcelona ledet 1-0 og hadde allerede produsert nok sjanser til å score både ett, to, tre og fire til. Med John Terry ute var ikke bare Chelsea én mann mindre i Barcelonas lekegrind, hele midtforsvaret var borte – og 53 lange minutter gjensto.

Les også: Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis
Les også: Di Matteo forsvarer Terry: – Han er en fantastisk leder

Ødela for seg selv
Men John Terry ødela bare for seg selv. Den rutinerte Chelsea-kapteinen må se finalen fra sidelinjen og mister sjansen til å bidra til Chelseas første Champions League-trofé i en finale. Og det er en kamp John Terry egentlig fortjener å spille etter lang og tro tjeneste for de blåkledde.

Idiotien ødela for Chelseas hærfører. Men han er langt ifra alene. Det er mange som har spolert de store anledningene ved dumskap.

Beckham så rødt
David Beckham fikk kjenne på britenes vrede etter at han pådro seg et helt unødvendig rødt kort i 16-delsfinalen mot Argentina i VM i 1998. Liggende på bakken spente han bein på Diego Simeone, og fikk direkte rødt kort bare to minutter ut i den andre omgangen.

England tapte til slutt etter straffekonkurranse.

Beckham (Foto: Denis Doyle/Ap)
Beckham (Foto: Denis Doyle/Ap)

Zidanes skalle
Åtte år senere skulle en av fotballhistoriens beste spillere runde av en fantastisk karriere med VM-finale mot Italia. Zinedine Zidane ble imidlertid så provosert etter et tilrop fra Marco Materazzi at han skallet til den italienske stopperen i brystkassen. Direkte rødt og det siste Zidane gjorde på landslagsarenaen var å tusle forbi det tapte trofeet.

Kampen endte 1-1, men Frankrike tapte til slutt på straffer.

skalle
skalle

Les også: Chelsea knekket «Barcelona-koden»: – Helt uvirkelig!

England uten Rooney
Wayne Rooney er heller ikke fotballverdenens mest sindige spiller. Under Englands EM-kvalik-kamp mot Montenegro, sparket Rooney ned Montenegros Miodrag Dzudovic. Som straff fikk Rooney direkte rødt kort – og han må i tillegg stå over Englands to første kamper under mesterskapet til sommeren.

Wayne Rooney (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Wayne Rooney (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Maradonas flygespark
Diego Maradona har gjort mye rart etter at han la fotballskoene på hylla. Men han startet også VM-karrieren med en hodeløs involvering. Det var knyttet enorme forventninger til Maradonas prestasjoner i hans første VM (1982). Men Maradona skitnet til ryktet sitt mot erkerivalen, Brasil. I en hevnaksjon mot Joao Batista kastet Maradona seg inn med et flygespark som traff Batista i mageregionen. Etterpå kom «unnskyldningen»:

– Jeg skulle ikke ha sparket Batista i ballene. Sparket var ment for Falcao, skal Maradona ha sagt.

SJOKK 15: Maradona-kompisene Osvaldo Ardiles og Ricky Villa gikk begge til Tottenham etter at de hadde vunnet VM med Argentina i 1978. (Foto: AP Photo/Ap)
SJOKK 15: Maradona-kompisene Osvaldo Ardiles og Ricky Villa gikk begge til Tottenham etter at de hadde vunnet VM med Argentina i 1978. (Foto: AP Photo/Ap)