En 44 år gammel norsk statsborger er varetektsfengslet uten mulighet til kausjon i den spanske feriebyen Benidorm, siktet for alvorlig legemsbeskadigelse. Dette melder Vikingposten.

Han satt i en restaurant da han ble bedt om å stumpe røyken. Det nektet han og i stedet oppsto det en krangel med kelneren før det svartnet helt for mannen.

Episoden skjedde ved 13-tiden søndag.

Han trakk fram en kniv og stakk to kelnere ved serveringsstedet Heladeria Rico på strandpromenaden, den ene av dem alvorlig. Han ble brakt til sykehus i Benidorm, hvor han nå får behandling for sju stikkskader i armene og beina. Den andre ble behandlet på den lokale legevakten for mindre kuttskader.

– Farlig

– En så farlig mann bør ikke slippe ut av fengsel. Det som skjedde med meg kunne ha skjedd hvem som helst, sier en av servitørene som ble knivstukket, 22 år gamle Santiago Parra, til lokalavisen Información fra sykesengen på Hospital de Levante.

44-åringen, som av spanske medier identifiseres med initialene MCK, er opprinnelig marokkansk. Ifølge politiet blir han vurdert som farlig, og får derfor ikke mulighet for å slippe ut av varetekt mot kausjon.

Ifølge Vikingposten blir han trolig tiltalt for drapsforsøk. Det bekrefter også politiadvokat César Revenga.

Kom tilbake med kniv

– Jeg ha ham jo bare om å gå ut for å røyke. Da reagerte han voldsomt. Jeg forsøkte å roe ham ned, og trodde han hadde roet seg. Men da kom han tilbake med en kniv, forteller en kraftig bandasjert Santiago til lokalavisen.

Han og kollegaen klarte å legge mannen i bakken og holde på ham til politiet kom.

– Jeg ble stukket sju ganger, mens kollegaen min ble stukket i kneet. Til slutt lå vi i en pøl av blod. Dette var et drapsforsøk, mener han.

Her skjedde knivstikkingen:

(NTB/TV 2)