Med ti mann kjempet Chelsea seg tilbake fra 0-2 til 2-2 og sikret seg plass i Mesterligafinalen på bekostning av storfavoritt Barcelona etter en eventyrlig kamp på Camp Nou.

LES OGSÅ: Di Matteo forsvarer Terry: – Han er en fantastisk leder
LES OGSÅ: Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker trodde knapt nok det han så på TV-skjermen.

– Jeg har en snikende følelse på at dette blir Chelsea sitt år i Mesterligaen. Veteraner som Drogba, Lampard, Cole og Cech har vært snublende nære tidligere. Dette er deres siste sjanse!

– Helt uvirkelig
– Nei, det var en helt uvirkelig forestilling. Men der ser du hvor viktig bortemålsregelen er i Mesterligaen. Da Barcelona ledet 2-0 trengte Chelsea bare ett mål for å gå videre og da blir det en helt annen dynamikk, poengterer Alsaker overfor TV 2 Sporten.

I likhet med de fleste andre trodde han at Chelsea var sjanseløse mot Barcelona, som før årets sesong var utpekt til storfavoritt i Europas gjeveste klubbturnering.

– Men dette viser nok en gang at Chelsea fremdeles har spillere for de store anledningene. Og at til og med Barcelona er avhengig av sine beste spillere i form. At Messi spilte på tre kvart maskin hører med til historien, minner Alsaker om.

Tror Di Matteo får fortsette
– Er det en fordel å møte Barcelona med ti mann?

– Nei, snarere tvert i mot. Barcelona er kanskje det verste å møte med ti mann. For du trenger 11 mann for å dekke alle rommene – Barcelona er jo fantastiske på små flater. Terrys røde kort gjorde om mulig denne kampen nesten enda mer uvirkelig, sier Alsaker, som nå tror Chelsea går helt til topps i årets Mesterliga.

– Jeg har en snikende følelse på at dette blir Chelsea sitt år i Mesterligaen. Veteraner som Drogba, Lampard, Cole og Cech har vært snublende nære tidligere. Dette er deres siste sjanse og jeg tror de vil ta den.

– Tror du Di Matteo nå får fortsette som Chelsea-manager permanent?

– Det blir spennende å se hvordan de løser den biten, ja. Nå har jo vikartreneren klart det mange av de store trenernavnene i Chelsea tidligere ikke har klart. Så det er mulig at Roman Abramovitsj bestemmer seg for å satse på Di Matteo, og gir ham tre år på sørge for generasjonsskiftet i Chelsea som Villas-Boas startet på, oppsummerer Alsaker.

LES OGSÅ: Guardiola vurderer sin fremtid i Barcelona

SLÅTT: Roberto Di Matteo ledet Chelsea til finalen på bekostning av Pep Guardiola og Barcelona. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

– Dette er helt sinnssykt, egentlig. Da Barcelona tok ledelsen og Terry ble utvist trodde jeg dette ville bli stygt for Chelsea.

– Helt sinnsykt
Claus Lundekvam var sikker på at Barcelona ville få en lett oppgave mot Chelsea, som denne sesongen har slitt stort i Premier League.

– Dette er helt sinnssykt, egentlig. Da Barcelona tok ledelsen og Terry ble utvist trodde jeg dette ville bli stygt for Chelsea. Men etter pausen klarte Chelsea å mobilisere og kom ut i en formasjon som var vanskelig å bryte ned. De leverte sonespill i høy klasse mot verdens beste lag, konkluderer TV 2 Sportens Premier League-ekspert.

– Men når det er sagt så var Barcelona veldig uheldige. De bommet på straffespark og hadde nok av sjanser til å avgjøre, understreker han.

– Hårreisende!
Lundekvam beskriver John Terrys røde kort som «fullstendig idioti».

– Jeg mistet mye respekt for Terry etter det. Det han gjør er hårreisende, ikke minst overfor sine lagkamerater. Helt idiotisk, sier Lundekvam.

Chelsea må nå klare seg uten nevnte Terry - samt Ivanovic, Ramires og Meireles i finalen på grunn av suspensjoner.

– Det blir et svekket Chelsea-lag som spiller finalen i München, og de blir uansett ikke noen favoritter i finalen. Men klarer de å mobilisere troppen med så mange ute vil de gi motstanderne kamp – enten det er Bayern München eller Real Madrid de møter, sier Lundekvam.

Les også: Barcelona-forside med Xavi og Puyol ble twitter-snakkis: – Uheldig plassering

Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Helt åpent
Verken Lundekvam eller Alsaker tør spå om det blir Real Madrid eller Bayern München som blir finalemotstander for Chelsea 19. mai.

– Den kampen er helt åpen. For før semifinalene var jeg skråsikker på en helspansk finale, sier Lundekvam, og får støtte av Alsaker.

– Jeg er enig. Men det hadde jo vært artig om det blir José Mourinho og Real Madrid. Det hadde vært spennende å se Mourinho mot gamleklubben.

Hvem tror du Chelsea møter i finalen – og kan London-klubben gå helt til topps? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!