torres, alsaker, lundekvam (Foto: SCANPIX)
torres, alsaker, lundekvam (Foto: SCANPIX)

Chelsea knekket «Barcelona-koden»: – Helt uvirkelig!

– Jeg har en snikende følelse av at Chelsea går helt til topps, sier Øyvind Alsaker. Claus Lundekvam er enig. Les hva ekspertene mener om Chelseas bragd her!

Med ti mann kjempet Chelsea seg tilbake fra 0-2 til 2-2 og sikret seg plass i Mesterligafinalen på bekostning av storfavoritt Barcelona etter en eventyrlig kamp på Camp Nou.

LES OGSÅ: Di Matteo forsvarer Terry: – Han er en fantastisk leder
LES OGSÅ: Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker trodde knapt nok det han så på TV-skjermen.

– Jeg har en snikende følelse på at dette blir Chelsea sitt år i Mesterligaen. Veteraner som Drogba, Lampard, Cole og Cech har vært snublende nære tidligere. Dette er deres siste sjanse!

– Helt uvirkelig
– Nei, det var en helt uvirkelig forestilling. Men der ser du hvor viktig bortemålsregelen er i Mesterligaen. Da Barcelona ledet 2-0 trengte Chelsea bare ett mål for å gå videre og da blir det en helt annen dynamikk, poengterer Alsaker overfor TV 2 Sporten.

I likhet med de fleste andre trodde han at Chelsea var sjanseløse mot Barcelona, som før årets sesong var utpekt til storfavoritt i Europas gjeveste klubbturnering.

– Men dette viser nok en gang at Chelsea fremdeles har spillere for de store anledningene. Og at til og med Barcelona er avhengig av sine beste spillere i form. At Messi spilte på tre kvart maskin hører med til historien, minner Alsaker om.

Tror Di Matteo får fortsette
– Er det en fordel å møte Barcelona med ti mann?

– Nei, snarere tvert i mot. Barcelona er kanskje det verste å møte med ti mann. For du trenger 11 mann for å dekke alle rommene – Barcelona er jo fantastiske på små flater. Terrys røde kort gjorde om mulig denne kampen nesten enda mer uvirkelig, sier Alsaker, som nå tror Chelsea går helt til topps i årets Mesterliga.

– Jeg har en snikende følelse på at dette blir Chelsea sitt år i Mesterligaen. Veteraner som Drogba, Lampard, Cole og Cech har vært snublende nære tidligere. Dette er deres siste sjanse og jeg tror de vil ta den.

– Tror du Di Matteo nå får fortsette som Chelsea-manager permanent?

– Det blir spennende å se hvordan de løser den biten, ja. Nå har jo vikartreneren klart det mange av de store trenernavnene i Chelsea tidligere ikke har klart. Så det er mulig at Roman Abramovitsj bestemmer seg for å satse på Di Matteo, og gir ham tre år på sørge for generasjonsskiftet i Chelsea som Villas-Boas startet på, oppsummerer Alsaker.

LES OGSÅ: Guardiola vurderer sin fremtid i Barcelona

SLÅTT: Roberto Di Matteo ledet Chelsea til finalen på bekostning av Pep Guardiola og Barcelona. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
SLÅTT: Roberto Di Matteo ledet Chelsea til finalen på bekostning av Pep Guardiola og Barcelona. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

– Dette er helt sinnssykt, egentlig. Da Barcelona tok ledelsen og Terry ble utvist trodde jeg dette ville bli stygt for Chelsea.

– Helt sinnsykt
Claus Lundekvam var sikker på at Barcelona ville få en lett oppgave mot Chelsea, som denne sesongen har slitt stort i Premier League.

– Dette er helt sinnssykt, egentlig. Da Barcelona tok ledelsen og Terry ble utvist trodde jeg dette ville bli stygt for Chelsea. Men etter pausen klarte Chelsea å mobilisere og kom ut i en formasjon som var vanskelig å bryte ned. De leverte sonespill i høy klasse mot verdens beste lag, konkluderer TV 2 Sportens Premier League-ekspert.

– Men når det er sagt så var Barcelona veldig uheldige. De bommet på straffespark og hadde nok av sjanser til å avgjøre, understreker han.

– Hårreisende!
Lundekvam beskriver John Terrys røde kort som «fullstendig idioti».

– Jeg mistet mye respekt for Terry etter det. Det han gjør er hårreisende, ikke minst overfor sine lagkamerater. Helt idiotisk, sier Lundekvam.

Chelsea må nå klare seg uten nevnte Terry - samt Ivanovic, Ramires og Meireles i finalen på grunn av suspensjoner.

– Det blir et svekket Chelsea-lag som spiller finalen i München, og de blir uansett ikke noen favoritter i finalen. Men klarer de å mobilisere troppen med så mange ute vil de gi motstanderne kamp – enten det er Bayern München eller Real Madrid de møter, sier Lundekvam.

Les også: Barcelona-forside med Xavi og Puyol ble twitter-snakkis: – Uheldig plassering

Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Helt åpent
Verken Lundekvam eller Alsaker tør spå om det blir Real Madrid eller Bayern München som blir finalemotstander for Chelsea 19. mai.

– Den kampen er helt åpen. For før semifinalene var jeg skråsikker på en helspansk finale, sier Lundekvam, og får støtte av Alsaker.

– Jeg er enig. Men det hadde jo vært artig om det blir José Mourinho og Real Madrid. Det hadde vært spennende å se Mourinho mot gamleklubben.

Hvem tror du Chelsea møter i finalen – og kan London-klubben gå helt til topps? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!