ronbay
ronbay
ro (Foto: JAVIER SORIANO, © JM)
ro (Foto: JAVIER SORIANO, © JM)
Cristiano Ronaldo, straffe mot Bayern. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Cristiano Ronaldo, straffe mot Bayern. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Ronaldo (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)
Ronaldo (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)
Thomas Müller (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Thomas Müller (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Bayern Munchen (Foto: SCANPIX)
Bayern Munchen (Foto: SCANPIX)

Real-stjernene sviktet – Champions League-finale uten de spanske gigantene

Drømmestart endte i et grusomt mareritt for Cristiano Ronaldo.

Real Madrid-Bayern 3-4 (4-6 sammenlagt)

Slik var kampen minutt for minutt: Real Madrid-Bayern München

Om det var eventyrlig det Chelsea klarte over to kamper mot Barcelona – var det kanskje enda sterkere det Bayern München gjorde mot Real Madrid. Tyskerne tok seg til Champions League-finale ved å være bedre enn madridistene over to kamper.

De var bedre hjemme på Allianz Arena. De var bedre på Santiago Bernabeu. Men avgjorde til slutt etter at Real Madrids største stjerner sviktet.

Nå vender de tilbake til hjemmearenaen. Alt er duket for et gnistrende oppgjør mellom Bayern München og Chelsea i årets Champions League-finale.

Hvilke eksperter hadde trodd det da kvartfinalene var klare?

- Vi var veldig slitne etter 120 minutter. Vi er overlykkelige og dette er en dag vi aldri glemmer, sier Scweinsteiger i Viasat-sendingen.

- Vi må bare takle dette. Vi visste at alt kunne skje på straffer. Vi må bare gratulere Bayern og komme oss videre, sier Xabi Alonso – som var den eneste Real Madrid-spilleren som holdt hodet kaldt etter at 120 minutter var spilt på Santiago Bernabeu.

- Jeg aldri sett noe lignende i løpet av mine 40 år i profesjonell fotball, sier Bayern-styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

Ronaldo holdt show - i 15 minutter
Etter kun fem minutter ble Ángel Di Marías skudd stoppet av hånden til David Alaba. Ingen bevisst hands, men ballen, som hadde retning mål, ble tydelig stoppet av armen. Alaba ble vist det gule kortet – og må dermed stå over en eventuell finale.

Fra straffemerket var Cristiano Ronaldo iskald og sendte vertene sikkert i ledelsen.

Cristiano Ronaldo (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Cristiano Ronaldo (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Kalddusjen ga gjestene en kraftig vekker. Det tyske lokomotivet dundret i angrep og et innlegg fra venstre fant Robben foran mål. Alene med nettmaskene satte nederlenderen ballen over mål.

En mann kledd i hvitt var imidlertid langt mer treffsikker. Etter et mønsterangrep havnet ballen hos Cristiano Ronaldo. Alene med manuel Neuer var Ronaldo like iskald som sist og sendte hjemmelaget opp i 2-0 – før kvarteret var spilt.

Aggressive tyskere
Men i motsetning britene som gjestet spansk gress dagen i forveien, hadde Bayern ingen planer om å forsvare seg til finaleplass. Flere store sjanser endte til slutt i at madridistene måtte ty til ulovlige midler i feltet. Mario Gomez gikk ned i duell med Pepe, og dommeren var ikke i tvil: gult kort og dagens andre straffespark var dømt.

Arjen Robben meide ballen mot venstre hjørne, Casillas fikk fingertuppene på den, men kraften i skuddet gjorde at ballen gikk videre i mål via stolpen.

Etter en halvtime kunne man lett konkludere med at underholdningen på Santiago Bernabeu ikke sto tilbake for det som ble vist på Barcelonas storstue tirsdag. To tente villdyr glefset i mansjen.

Målløs andre omgang
De ble imidlertid temmet i garderoben. Andre omgang ble en mindre frisk affære. Begge lag var fortsatt angrepsvillige, men samtidig mer forsiktige ettersom et baklengsmål ville gjøre jobben ekstra tung for begge lag. Med mindre risikofylt spill ble det også færre sjanser på Bernabeu.

Mario Gomez' enorme sjanse like før slutt fikk hele Bernabeu til å gå inn i en panisk tilstand, men da den tyske måljegeren fikk ballen alene foran mål fomlet han bort muligheten ved å bruke flere touch. Dermed fikk madridistene klarert med et nødskrik.

Kampen ebbet ut i 2-1, 3-3 sammenlagt, og lagene gjorde seg klare til ekstraomganger.

Den første ekstraomgangen ble en affære lik omgang nummer to. Melkesyren trengte omtrent gjennom lårene på de 22 krigerne. Hjemmelagets kanskje beste spiller, Marcelo, blåste i krampetrekningene og fortsatte storspillet.

Det ble ingen mål i den første ekstraomgangen og heller ikke i den andre. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse på Santiago Bernabeu.

Straffekonkurransen:
Bayern tar første straffe. Alaba trer frem, setter den klint i høyre hjørnet - og scorer!

Ronaldo tar Real Madrids første - og bommer! Velger motsatt hjørne fra straffen tidligere i kampen.

ro (Foto: JAVIER SORIANO, © JM)
ro (Foto: JAVIER SORIANO, © JM)

Mario Gomez tar Bayerns andre - iskald, sikker og i mål!

Kaka tar Real Madrids andre, prøver seg i samme hjørne som Ronaldo - og bommer!

Manuel Neuer (Foto: DANI POZO/Afp)
Manuel Neuer (Foto: DANI POZO/Afp)

Toni Kroos bommer!

Xabi Alonso følger ikke etter lagkameratene - og scorer med lekker, arrogant straffe.

Philipp Lahm prøver å kopiere Alonso, men Casillas leser og redder!

Sergio Ramos blåser ballen omtrent en kilometer over mål.

Bastian Schweinsteiger banker ballen inn - og avgjør kampen!

Sju finale-karantener
Chelsea har fire sentrale spillere ute med karantene i finalen. John Terry pådro seg et idiotisk rødt kort i semifinalen, mens Ramires, Meireles og Ivanovic soner for gule kort.

Onsdag kveld måtte tre Bayern-stjerner innse at de måtte se finalen fra tribunen. Alaba, Gustavo og Badstuber fikk alle gule kort og må sone karantene.

Lagene:

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Alonso - Di Maria, Õzil, Ronaldo - Benzema.

Innbyttere: Adán, Coentrão, Albiol, Kaka, Granero, Callejon og Higuain.

Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Gustavo - Robben, Kroos, Ribery - Gomez.

Innbyttere: Butt, Rafinha, Contento, Pranjic, Tymoschchuk, Olic og Thomas Müller.

Les også: Chelsea knakk «Barcelona-koden»: – Helt uvirkelig

Les også: Di Matteo forsvarer Terry