FORSVARER TERRY: Roberto Di Matteo. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
FORSVARER TERRY: Roberto Di Matteo. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)

Di Matteo forsvarer Terry: – Han er en fantastisk leder

John Terry mener at han fortjente å bli utvist – men vikartrener Roberto Di Matteo nekter å kritisere sin kaptein.

Barcelona – Chelsea 2-2 (2-3 sammenlagt)

Chelsea lå under med ett mål da Terry satte kneet i rumpa på Alexis Sánchez og ble vist det røde kortet åtte minutter før 1. omgang var over.

LES OGSÅ: Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis

Da trodde de fleste at Chelsea var ferdig. Bedre ble det ikke da Chelsea kom under med 0-2 noen minutter senere.

– Terry er en fantastisk leder. Alle kan gjøre en feil en gang i livet. Jeg er overhodet ikke sint på ham. Vi er alle mennesker og vi gjør feil

– Føles som et svik
– Det føles som om jeg har sviktet lagkameratene mine. Jeg har bedt om unnskyldning til dem, og jeg ber om unnskyldning til Chelsea-fansen. Jeg var sjokkert da jeg ble vist det røde kortet, men etter å ha sett reprisen ser det ut som et rødt kort. Det kommer ingen klager herfra, sa Terry.

Selverkjennelsen stoppet ikke der.

– Jeg løftet kneet, og det skulle jeg ikke ha gjort. Jeg er ikke en slik type, så jeg er skuffet over meg selv, sa Terry.

Får støtte av sjefen
Manager Roberto Di Matteo nekter å kritisere Terry for det røde kortet på Camp Nou.

– Terry er en fantastisk leder. Alle kan gjøre en feil en gang i livet. Jeg er overhodet ikke sint på ham. Vi er alle mennesker og vi gjør feil, sier Di Matteo til Sky Sports News.

Chelseas vikarierende manager hyller egne spillere etter 2-2 mot Barcelona og finaleplass i Europas gjeveste klubbturnering.

– Alle hadde avskrevet oss og vi viste igjen hvilken karakter spillerne har. Barcelona er et fantastisk fotballag, men vi viste dem hva vi er laget av, sier italieneren.

Les også: Barcelona-forside med Xavi og Puyol ble twitter-snakkis: – Uheldig plassering

HYLLER SPILLERNE: Roberto Di Matteo. (Foto: LLUIS GENE/Afp)
HYLLER SPILLERNE: Roberto Di Matteo. (Foto: LLUIS GENE/Afp)

– Dette var en helt utrolig prestasjon av en hel gruppe spillere. Vi hadde alltid troen. Nå ser vi bare frem til finalen

– En fantastisk prestasjon
Di Matteo vil ikke trekke frem noen enkeltspillere etter triumfen i Spania.

– Dette var en helt utrolig prestasjon av en hel gruppe spillere. Vi hadde alltid troen. Nå ser vi bare frem til finalen, konstaterer han.

Mesterligafinalen spilles 19. mai. Der møter Chelsea enten Bayern München eller Real Madrid. Den går uten utestengte Terry.

PS: Chelsea kan faktisk bli den første klubben fra London som går til topps i Mesterligaen. Kun fem klubber fra europeiske hovedstader har vunnet turneringen tidligere - Madrid (9), Amsterdam (4), Lisboa (2), Bucharesti (1) og Beograd (1).

(©NTB/TV 2 Sporten)