Torres (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Torres (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Fernando Torres (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Fernando Torres (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
ramires
ramires
Barcelona (Foto: Alberto Saiz/Ap)
Barcelona (Foto: Alberto Saiz/Ap)
Messi (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Messi (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Messi (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Messi (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Messi (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Messi (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Jose Mourinho, Frank Lampard, John Terry. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Jose Mourinho, Frank Lampard, John Terry. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Chelseas eventyrlige aften: – Vi vant på briljant vis

Et fotballeventyr ble tirsdag kveld skrevet på Camp Nou i Barcelona.

Barcelona – Chelsea 2-2 (2-3 sammenlagt)

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Det lignet eventyret der Askeladden utmanøvrerte trollet med klokere taktikk. I virkeligheten var det vel heller trollet, Chelsea, som inntok Camp Nou og slukte små ballkunstnere.

Over to kamper var Chelsea disiplinerte og forsvarte seg meget godt. Som Askeladden i trollets hule måtte også Chelsea benytte seg av den eneste muligheten de hadde. Nemlig taktisk klokhet. For la oss være ærlige, Chelseas Champions League-eventyr hadde vært over om de hadde forsøkt å matche Barcelona på det katalanerne kan best.

Frank Lampard (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Frank Lampard (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

En eventyrlig slutt ble det også. For det er nesten ikke til å tro at Chelsea er i finalen etter å ha mistet kapteinen, hele midtforsvaret, fått straffespark imot med Messi på ellevemeteren – og på toppen av det hele scoret Fernando Torres på overtid i eget hjemland.

– Jeg mener vi vant på briljant vis. Vi forsvarte oss godt, men forsøkte også å score mål. Vi ga alt i disse to kampene. Ingen trodde vi skulle gå til finalen, men nå er vi der, konstaterte Drogba etter triumfen.

Les også: Barcelona-forside med Xavi og Puyol ble twitter-snakkis: – Uheldig plassering

Eventyret fortsetter for Chelsea på Allianz Arena 19. mai – men det spørs om det ender like lykkelig for britene. Kapteinen, John Terry, vil ikke få spille finalen etter det røde kortet. I tillegg er også Meireles, Ivanovic og Ramires ute med karantene, og Gary Cahill kan være usikker etter lyskeskaden han pådro seg. Det koster tydeligvis å være taktiker.

Barcelona åpnet best
Chelsea, kledd i hvitt, kom til Camp Nou med 1-0-ledelse etter en sterk og taktisk klok prestasjon hjemme på «broen».

Den samme kynismen så ut til å råde da de entret det katalanske gresset. Likevel klarte Barcelona å spille seg gjennom forsvaret etter drøyt to minutter, og Messi kom til avslutning fra skrått hold. Skremmeskuddet fra argentineren traff nettveggen – en advarsel om hva som var i vente.

Barcelona fortsatte å presse på og like etter var Sánchez gjennom. Gary Cahill skled i forsøket på å hindre Barcelona-spilleren, og den bunnsolide stopperen så ut til å pådra seg en strekk. Etter et par minutter på sidelinjen prøvde han seg imidlertid igjen.

 Gary Cahill (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Gary Cahill (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Like mange minutter senere måtte han kaste inn håndkleet. En nedtur for både Cahill og Chelsea. Inn for Cahill kom Bosingwa som tok plass på høyrebacken, samtidig ble Ivanovic flyttet inn i midtforsvaret.

Dramatikken fortsatte på Camp Nou da en voldsom kollisjon mellom Gerard Pique, Didier Drogba og Victor Valdés så ut til å ende med en kraftig smell i hodet for Pique.

Gerard Pique, Victor Valdes, Didier Drogba (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Gerard Pique, Victor Valdes, Didier Drogba (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Barca-stopperen måtte ut for å få behandling. Samtidig satte lagkameratene i gang et raid i ekte Barça-stil. Messi kom alene gjennom, men Petr Cech vant duell nummer to for dagen mot den lille, store argentineren.

Selv om Barcelona var det førende laget og rullet opp angrep etter angrep, var det Chelsea som gikk seirende ut av den første halvtimen. Britene holdt godt unna for sultne katalanere, og spesielt sisteskansen holdt Chelsea inne i kampen. Han ble imidlertid belønnet med en øredøvende pipekonsert på grunn av søvndyssende tidsbruk.

Voldsomt drama
Etter 35 minutter skulle det endelig lykkes for hjemmelaget. Gode kombinasjoner sendte Cuenca gjennom, men han gikk ikke i samme fellen som Messi. Cuenca sendte en markkryper inn foran mål, den ekspederte Busquets videre i mål.

To minutter senere satte John Terry et kne i halebeinet på Sanchez og pådro seg direkte rødt kort. Fullstendig tankeløst av den rutinerte Chelsea-kapteinen. Og seks minutter senere ble Chelsea straffet ytterligere da Sanchéz spilte fri Messi som videre ga til Iniesta – og iskaldt satte spanjolen inn 2-0 alene med Cech.

Det var imidlertid ikke det kaldeste man skulle få oppleve i denne førsteomgangen på Camp Nou. Med en mann mindre galopperte Chelsea i angrep med Ramires i spissen. Det brasilianeren så skulle utføre kan beskrives som fenomenalt akkompagnert av synonymene «utrolig», «fabelaktig», «oppsiktsvekkende» og «enestående». Fra 16 meter chippet Ramires ballen over Valdes – og plutselig var Chelsea tilbake i førersetet da lagene gikk i garderoben.

ramires
ramires

Messi med straffebom
Før Camp Nou-publikummet hadde rukket å lukte på tapasen, var thrilleren i gang igjen. Tre minutter ut i den andre omgangen falt Cesc Fabregas i duellen med Didier Drogba, og dommeren pekte på straffemerket.

Fra elleve meter skulle Messi endelig få en gyllen mulighet til å sette sitt første mål mot Chelsea på åtte kamper. Men forbannelsen fortsatte, Lionel Messi satte ballen i tverrliggeren og returen gikk høyt over den 1.69 meter høye argentineren.

Messi (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Messi (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

Barcelona satte inn et massivt press de resterende 40 minuttene av omgangen. Messi satte ballen i treverket og resten av Barcelona-spillerne hadde heller ikke mer hell med seg.

Torres-scoring på overtid
Men en spanjol var vendt tilbake til hjemlandet.

Ti minutter før slutt fikk Fernando Torres endelig ta steget ut på den grønne matten. Der skulle han gjøre det han har slitt mest med det siste året. Ett minutt på overtid havnet ballen hos Torres på en kontring. Da Barcelona risikerte alt fremover lå Torres ensomt på topp for Chelsea. Det skulle lønne seg. Torres dro seg iskaldt forbi Valdes og sendte Chelsea til finalen.

Et eventyr. Og et Messi-mareritt.

Lagene:

Barcelona: Valdés - Puyol, Mascherano, Piqué - Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas - Sanchez, Messi, Cuenca.

Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Cole - Meireles, Mikel, Lampard - Ramires, Drogba, Mata.