puyol2
puyol2

Barcelona-forside med Xavi og Puyol ble twitter-snakkis: – Uheldig plassering

Den spanske avisen Sport endret forsiden etter at den ble mistolket i sosiale medier.

Følg Barcelona-Chelsea minutt-for-minutt i vårt livesenter fra kl. 20.45.

Da tirsdagens forside av den spanske sportsavisen Sport ble kjent mandag kveld ble den hyppig omtalt i sosiale medier. Årsaken var enkel:

– Uheldig plassering på bildene av Xavi og Puyol, kommenterte den svenske journalisten Johanna Garå på twitter etter å ha sett bildene.

Les også: – Chelsea må ha flaks mot Barcelona

På sosiale medier ble bildet nemlig tolket litt mer intimt enn intensjonen var fra Sports side. Da avisen oppdaget dette besluttet de å endre forsidebildet.

– Bilde er komponert av to fotografier. Foran er et bilde av en jublende Leo Messi, men grunnen til kontroversen er ikke det bildet, men det andre der man ser Cesc Fabregas, Xavi og Carles Puyol. Dette bildet ble tatt av Sergio Perez i Reuters, etter Puyol scoret på Santiago Bernabéu under en Copa del Rey-kamp. Da vi slapp bildet av fremsiden mandag kveld posisjonen til Xavi og Puyol mye omtalt i sosiale medier, og for å ikke såre noens følelser bestemte vi oss for å endre det originale bildet, skriver Sport på sine nettsider.

Les også: Messi vs. Ronaldo: Sjekk de enestående tallene

Bildekomponenten som ble en snakkis var altså originalen, før Sports så manipulerte det for at det skulle se mer «uskyldig» ut.