Akian sammen med hunden sin i et lykkeligere øyeblikk enn de  han har vært gjennom på skolen. (Foto: PRIVAT)
Akian sammen med hunden sin i et lykkeligere øyeblikk enn de han har vært gjennom på skolen. (Foto: PRIVAT)

Skjult mikrofon avslørte lærernes mobbing av autist (10)

Fortvilt alenepappa aksjonerer mot lærer på YouTube.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stuart Chaifetz er alenepappa for ti år gamle Akian som har autisme. Sammen med sønnen bor han i byen Cherry Hill i den amerikanske delstaten New Jersey.

Da Stuart stadig fikk tilbakemeldinger fra skolen om at Akian slo de ansatte, ble han mistenksom. Det var helt ukjent for Stuart at sønnen skulle være voldelig - og han ville derfor undersøke nærmere hva som kunne være årsaken til dette.

Han utstyrte derfor sønnen med lydopptaksutstyr og sendte Akian av gårde til skolen som vanlig.

– Den kvelden jeg hørte på lydopptaket, forandre livet mitt seg for alltid, forteller Stuart i et video-opptak som han har lagt ut på nettstedet YouTube.

I videoen, som er 17 minutter lang, presenterer Stuart Chaifetz en rekke lydklipp fra det over seks timer lange lydopptaket fra sønnens skoledag.

I en del av klippene kan man ikke høre tydelig hva Stuart hevder blir sagt eller gjort, men det er åpenbart at læreren og assistentene opptrer ufint overfor hans ti år gamle sønn.

Se Youtube-klippet her (artikkelen fortsetter under):

På et annet klipp er det åpenbart at lærerne på et punkt var mer opptatt av fyllehistorier enn elevenes beste:

– Vet du hva jeg gjorde i morges?
– Kastet opp?
– «Oh my God» så fryktelig. Vinen vant.

I tillegg til klippet som er lagt ut på Youtube, har han opprettet en egen hjemmeside hvor han har lagt ut flere lydklipp og en underskriftsaksjon mot lærere som mobber.

– Jeg er ikke ute etter å saksøke noen. Jeg vil ikke anlegge noe søksmål. Det handler ikke om penger. Det handler om verdighet, sier Stuart.

Han forklarer selv at formålet med YouTube-videoen er å fremprovosere en offentlig unnskyldning fra de involverte. En unnskyldning som han senere kan videreformidle til sin autistiske sønn.

– Min sønn: Jeg er så lei meg for at du måtte gå gjennom dette. Det fortjente du ikke. Du er et fantastisk menneske og jeg elsker deg av hele mitt hjerte. Vær så snill å ikke la disse gemene og ynkelige menneskenes ondskap forandre din fine karakter.