Tore Brovold  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Norsk gullhåp slakter OL-arenaen i London

– Helt håpløst! er Tore Brovolds nådeløse dom

Fredrikstad (TV 2 Sporten): Leirdueskytteren fra Hedmark er ved siden av håndballjentene og Andreas Thorkildsen Norges største medaljekandidat i sommerlekene i London, der han konkurrerer i skeet.

I helgen ble det 3. plass i prøve-OL, men Tore Brovold var mest opptatt av det han beskriver som håpløse skyteforhold i OL-byen.

Alle skytterne var misfornøyde. Maratonløypa går tvers gjennom der vi skal skyte.

– Opplegget var dårlig. Det var helt håpløse treningstider, ingen plan eller oversikt for hva som skulle gjøres når, og generelt dårlig informasjonsflyt. Alle skytterne var misfornøyde. Maratonløypa går tvers gjennom der vi skal skyte. Derfor er det hengt opp et digert, gjennomsiktig nett som bakgrunn, for å fange opp hagl, så det er vanskelig å se duene, sier Tore Brovold til tv2.no.

Sjansespill
Leirdueskytteren tok sølv i Beijing-OL for fire år siden, og har vært i verdenstoppen siden. Han frykter en bingo-konkurranse i London.

– Vind- og lysforholdene skapte et vanvittig styr. Sola kom, ble borte, kom igjen, og da så man ingenting. Det er veldig dårlig at de drar 1000 utøvere over til London, når dette er det de presenterer. Vi har brukt mye tid og penger på dette, sukker Brovold.

Tore Brovold  (Foto: Poppe/SCANPIX)
Tore Brovold (Foto: Poppe/SCANPIX)

Etter siste skyting skulle arrangøren frakte børsa til flyplassen, men da vi kom til Heathrow, visste de ingenting

Fryktet for børsa
En stund var han også redd geværet som forhåpentligvis skal hjelpe Brovold til edelt metall i sommer, hadde blitt borte.

– Etter siste skyting skulle arrangøren frakte børsa til flyplassen, men da vi kom til Heathrow, visste de ingenting. Jeg hadde ingen bagasjelapp og ante ikke hvor den var, men heldigvis kom den seg med flyet hjem til Norge. Det finnes bare en av den børsa, forklarer Brovold.

Sjekkes av Olympiatoppen
Brovold har slitt med sykdom den siste måneden. En kraftig forkjølelse vil ikke slippe taket, og tirsdag formiddag skal skytteren til full sjekk hos Olympiatoppen.

– Jeg har slitt med dette i en fire ukers tid nå. Nå skal vi sjekke om det kan være en eller annen form for allergi. Men jeg er ikke bekymret med tanke på OL, sier Brovold.