Hvilke klubber har Didier Drogba spilt for? (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Hvilke klubber har Didier Drogba spilt for? (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

– Chelsea må ha flaks mot Barcelona

Real Madrid viste at det går an. Nå er det Chelsea som skal gjøre det «umulige» på Nou Camp.

London (TV 2 Sporten): De fleste blir et enkelt bytte på mektige Nou Camp. Få reiser derfra som noe annet enn slakt. Real Madrid viste imidlertid på lørdag at det er mulig å besøke katalanerne uten at man blir rundspilt og ydmyket.

DIREKTE 20.45: Følg Barcelona - Chelsea minutt for minutt i vårt livetekstsenter

Jeg har vært i samme posisjon som spiller, og det er ekstra vanskelig for manageren. Du får ikke mulighet til å terpe på detaljer på treningene, for alt handler hele veien om restitusjon.

Med en 1-0-ledelse fra møtet på Stamford Bridge i bagasjen, må Chelsea sitte med en følelse av at en finale i München ikke er utopisk mot et Barcelona som slikker sårene etter El Clasico.

– Spiller de som sist, og har litt flaks, er det ikke utenkelig. Men det er ikke mange som er i stand til å slå Barcelona på Nou Camp. De må ha flaks også, sier Sky Sports-ekspert og tidligere toppspiller, Alan McInally, til tv2.no.

Bedre oppkjøring
Londonerne er inne i en voldsomt tøff periode med viktige oppgjør på løpende bånd. Forrige uke spilte laget tre kamper på seks dager.

Samtidig fikk Roberto Di Matteo muligheten til å hvile flere nøkkelmenn mot Arsenal på Emirates. Barcelona har hatt en helt annen oppladning etter taper for erkerivalen fra Madrid.

– Chelsea fikk en god forberedelse til Barcelona-kampen mot Arsenal.

Barca kommer til å være raskere til å flytte ballen, men det var en god gjennomkjøring. Chelsea har en fordel. De fikk spart åtte spillere sist, og det gir dem et fortrinn nå. Til sammenlikning har Barcelona-spillerne en tøff og skuffende kamp mot Real Madrid i beina, mener Sky-eksperten.

Alan McInally er imidlertid ikke i tvil om at også Chelsea merker kjøret.

– Det er tøft. Jeg har vært i samme posisjon som spiller, og det er ekstra vanskelig for manageren. Du får ikke mulighet til å terpe på detaljer på treningene, for alt handler hele veien om restitusjon. Di Matteo kan ikke klage over måten guttene har håndtert det tøffe programmet på, i tillegg til at de har kommet fra det uten store skadeproblemer.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Chelsea har hevet seg etter at Roberto Di Matteo overtok som manager. I kveld skal de blå ta seg til semifinale i Champions League (Foto: Armando Franca/Ap)
Chelsea har hevet seg etter at Roberto Di Matteo overtok som manager. I kveld skal de blå ta seg til semifinale i Champions League (Foto: Armando Franca/Ap)

DIREKTE 20.45: Følg Barcelona - Chelsea minutt for minutt i vårt livetekstsenter

Mesterligaen er viktigst
Lagoppstillingen mot Arsenal var et tydelig bevis på at Premier League har havnet i skyggen av drømmen om trofeet i verdens gjeveste klubbturnering.

– Under hele perioden med Di Matteo har det vært tydelig at Mesterligaen har vært det viktigste. Det handler også om at de ikke har vært i en god nok posisjon i ligaen. Med en gang han tok over, virket det jo mer sannsynlig å vinne Mesterligaen enn at de skulle bli nummer fire.

– For en klubb som Chelsea er ligaen alltid viktig, men de har et fantastisk utgangspunkt til denne kampen. Spørsmålet er om Chelsea kan gjøre noe nesten ingen andre har klart. Det blir veldig, veldig vanskelig, og jeg er ikke sikker på om Roberto Di Matteo får jobben permanent dersom Chelsea klarer dette. Selv ikke om de vinner Mesterligaen, sier McInally.

Hvem tror du vinner oppgjøret mellom Barcelona og Chelsea? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!