Mandag hadde TV 2s nye storsatsing «Ettermiddagen» premiere. På besøk hos programlederne Sarah Natasha Mebye, Stilje Stang og Stian Barsnes Simonsen var blant annet Per Kristian Foss og Sturla Berg-Johansen.

De to profilene var gjester i forbindelse med at homoloven ble opphevet for 40 år siden, og i studio kom Berg-Johansen med avsløringen om hvorfor han valgte å stå frem som homofil på scenen på Chat Noir.

Høy selvmordstatistikk

I februar 2009 hadde Berg-Johansen premiere på showet «Damnes aften» på Chat Noir i Oslo. Fra scenen sjokkerte den svært ettertraktede komikeren med å stå frem som homofil.

– Det er deilig å få sagt det, nå gleder jeg meg til framtida, uttalt Sturla Berg-Johansen til

sturlaaa (Foto: Stella Pictures)
«God Kveld Norge» etter showet.

I mandagens «Ettermiddagen» fikk komikeren spørsmål om hvorfor han valgte nettopp scenen da han skulle stå frem med sin legning.

– Jeg var veldig frem og tilbake på hvordan jeg skulle gjøre det fordi det var viktig for meg å fortelle hvordan det lå an fordi at jeg var så kjent som jeg var. Men så skulle jeg ha et show på Chat Noir og det var veldig frem og tilbake om jeg skulle gjøre det eller ikke. Og så fikk jeg vite et par måneder før premieren at - og det overrasket meg - selvmordstatistikken i Norge toppes av unge homofile. Og da var jeg ikke lenger i tvil, sier Berg Johansen i programmet.

Les også: – Jeg var nesten død – flere ganger

Et slag mot fordommene

Han understreker at dette ikke handler om noen homokamp fra hans side, men at man må se bort fra fordommene som enkelte har til homofile.

– Vi kan godt prøve å forandre menneskers syn på ting, men jeg tror ikke det er mulig. Det jeg tror er mulig er at hver og en av oss kan være sterke nok til å si at det er ikke så farlig. Det gjør ikke noe om de synes det er dumt at jeg er homo, sier komikeren og forteller at han hadde venner som mente homofili kunne helbredes.

Les også: - Jeg er homo

Ikke et spill for galleriet

Komikeren har tidligere blitt kåret til landet mest sexymann, og har i en årrekke vært en av Norges mest ettertraktede menn. På spørsmål fra programleder Stian Barnes Simonsen om dette kun var et spill for galleriet svarer komikeren:

– Dette er ganske komplisert. Jeg stilte meg selv spørsmålet da jeg var 16 år. Jeg fant aldri noe svar, sier han og fortsetter:

– Bare jeg vet hva jeg er så er det greit. Det er slitsomt å gå midt imellom. Og så begynte jeg å drikke. Og alle store spørsmål i livet forsvinner da. Det er mange som har lurt på det er derfor jeg begynte å drikke, men jeg tror det er så enkelt at siden jeg er alkoholiker så tar jeg ikke tak i de store tingene i livet som er viktig for meg. Jeg begynte med den prosessen da jeg var 36 år. Jeg var sammen med en nydelig dame. En helt perfekt dame. Det funka ikke følelsesmessig så jeg tenkte «Må jeg virkelig gå 20 år tilbake i tid å begynne på nytt?». Svaret på det er ja, sier Berg Johansen.

Det har ikke lykkes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Sturla Berg-Johansen mandag kveld.

Ettermiddagen (Foto: Bjørglie & Bergersen, © Bjørglie & Bergersen)

Les også: Derfor havnet Sturla Berg-Johansen i fengsel