Anders Jacobsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Anders Jacobsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Jacobsen: – Jeg skal bevise at jeg burde ha blitt tatt ut

Anders Jacobsen innrømmer at utelatelsen fra landslaget gir ham blod på tann.

Ringkollen-hopperen la opp etter OL-sesongen i 2010, men fant ny motivasjon mot slutten av forrige sesong. I sitt comeback i NM vant Jacobsen rennet i liten bakke samt lagkonkurransen.

Men uten øvrige «ferske» resultater å vise til, ble grunnlaget for tynt for landslagstrener Alexander Stöckl.

– Anders må først bevise at han er god nok til å hoppe i verdenscupen, og til det må han kvalifisere seg gjennom renn i kontinentalcupen, sier Stöckl.

Anders Jacobsen forstår begrunnelsen, men gleder seg til å bevise at landslagssjefen «bommet» på uttaket.

– Selvfølgelig vil jeg være en del av landslaget, og jeg skal gjøre mitt aller beste for at jeg blir tatt med. Jeg er veldig motivert til å bevise at jeg burde ha blitt tatt ut, sier Anders Jacobsen til TV2.no.

– Sitter du igjen med en fandenivoldsk følelse etter uttaket?

– Ja, det kan man si. Dette gir meg enda mer blod på tann. Jeg tror også at landslagsledelsen vet at dette gir meg ekstra motivasjon, sier Jacobsen.

Økonomiske utfordringer
Likevel gir vrakingen Anders Jacobsen en mer kronglete vei tilbake til toppen av internasjonal hoppsport.

– Det gir større utfordringer økonomisk, og jeg må nok jobbe litt ved siden av for å få det til å fungere, sier Jacobsen.

– Bjørn Einar Romøren ble tatt ut tross svake resultater. Burde den plassen heller ha gått til deg?

– Det er vanskelig å si. Man kan sette spørsmålstegn ved den avgjørelsen. Samtidig har Bjørn Einar en vanvittig kapasitet når han er i form, og i tillegg er han en fin fyr og en god venn som er bra å ha med på landslaget. Jeg unner ham absolutt dette uttaket, sier Jacobsen.

Signaleffekt
Jacobsen forteller at han har god kontakt med landslagstreneren. Selv om den østerrikiske sjefen ikke er overbevist ennå, håper Jacobsen at han vil være det ved enden av sommersesongen.

– I renn der landslagshopperne også er med, må jeg bare bevise at jeg er bedre enn dem. Det er eneste måte å komme med på, sier Jacobsen, som videre forteller at avbrekket fra hopp har gitt ham den motivasjonen han trenger for å nå til topps igjen.

Anders Jacobsen tok en pause fra skihopp og deltok i  TV 2-programmet
Anders Jacobsen tok en pause fra skihopp og deltok i TV 2-programmet

Det er også Stöckl klar over.

– Jeg har snakket med Anders og han er innforstått med at det ikke bare var å komme tilbake uten å ha resultater å vise til. Dette har også litt med signalene vi gir de andre hopperne, sa østerrikeren.

– Jeg kan underskrive at Anders er tent og ladet. Han har allerede kommet langt i treningen og han er faktisk et stykke foran de andre. Han satte blant annet ny pers i en spensttest i dag, sa Stöckl.

På norsk
Stöckl innledet presentasjonen av de nye landslaget på norsk før han gikk over til engelsk. Østerrikeren kunne love hopperne mye blodsmak i løpet av sommerens treninger.

– Det blir spennende for det ble gjort en god jobb i fjor. Derfor kan vi se litt positivt på framtiden, men jeg kan love hopperne hardt arbeid med mye blodsmak. Vi var over 2000 poeng bak Østerrike og målet er fortsatt å bli den beste hoppnasjonen, sa Stöckl.

– Det blir litt bedre tid til den fysiske treningen enn tilfellet var i fjor ettersom jeg først flyttet til Norge i august. Men vi må ha nye ideer og mål på et høyt nivå. Vi må se framover og finne den beste løsningen for alle, fortsatte han.

Det er varslet en del endringer på utstyret og trolig vil FIS gå inn for mer kroppstilpassede hoppdresser. Det blir beste under kongressen i mai.

På landslaget fant Stöckl plass til verdenscupvinner Anders Badal, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren, Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Vegard Haukø Sklett. De sistnevnte er «nye» på laget.

Stöckl får med seg den samme staben han hadde i forrige sesong. Det vil si Magnus Brevig som assistent. Janne Karpinnen som fysioterapeut. Thomas Hörl (servicemann ski) og Andreas Vilberg (servicemann dress).