SLITER: Frp klarer ikke å holde på medlemmeneog mister medlemmer  for andre år på rad. Partileder Siv Jensen ble gjenvalgt under helgens  landsmøte på Gardermoen. (Foto: Karlsen, Anette/NTB scanpix)
SLITER: Frp klarer ikke å holde på medlemmeneog mister medlemmer for andre år på rad. Partileder Siv Jensen ble gjenvalgt under helgens landsmøte på Gardermoen. (Foto: Karlsen, Anette/NTB scanpix)

Medlemmene forlater Frp, velger seg H og Ap

Det eneste partiet som sliter mer med å holde på medlemmene er Kristelig Folkeparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre og Arbeiderpartiet har det siste året opplevd stor medlemsvekst, men Fremskrittspartiet har mistet medlemmer for andre år på rad, ifølge en kartlegging som Dagsavisen har gjort.

Høyre har det siste året hatt en medlemsvekst på over 19 prosent. Arbeiderpartiet har hatt en medlemsvekst på over 13 prosent. Også småpartiene Venstre og Senterpartiet kan vise til en relativt stor medlemsvekst, skriver Dagsavisen.

LES OGSÅ: Frps superbonde fikk 700.000 fra statskassa

KrF sliter med mer

Fremskrittspartiet har i dag nesten 10.000 flere medlemmer enn for ti år siden, men veksten har stagnert. De siste to årene har partiet hatt en svak nedgang i antall medlemmer. Det eneste partiet som sliter mer med å holde på medlemmene er Kristelig Folkeparti.

– Vi har hatt tidvis vekst og litt frafall, sier Frp-leder Siv Jensen. Fjoråret var turbulent, mener hun.

LES OGSÅ: Frp vil løsrive investeringer fra oljepenger

Tror ikke på 22.juli-effekt

Men hun tror ikke nedgangen i antall medlemmer kan ha noe med 22. juli-terroren å gjøre.

– Gjennom mange år var det nesten bare vi som hadde vekst. Da var det de andre som sto stille. Nå har vi stagnert mens andre vokser, sier Jensen. (©NTB)