I november i fjor kom nyheten om at Knut Storberget hadde tatt en beslutning om å gå av som justisminister. Han hadde da vært justisminister i Stoltenberg II-regjeringen siden 2005.

Les også: Her gir Storberget fra seg nøkkelen

Tilfreds

Til tross for at det ble en krevende høst for Storberget etter 22. juli-angrepene i fjor, ble valget om å gå av tatt lenge før terroraksjonen mot Norge.

Nå medvirker Storberget som en av flere profilerte personligheter med personlige beretninger fra livet i boken «Rom 13», hvor inntektene fra boksalget går til Røde Kors og Nettverk etter soning.

I boken forteller Storberget om valget han tok da han takket ja til å bli justisminister i 2005. Men overfor «God kveld Norge» innrømmer han at også fjorårets valg om å gå av har endret livet hans på mange måter.

– Jeg tok i februar i fjor sammen med familien min et valg om at seks år var nok i justisdepartementet. Mange oppfattet det som et dramatisk og uventet valg. Jeg er veldig komfortabel med det, det har stor betydning for meg, familien min, men også mange andre. Og jeg opplever at man noen ganger må ta valg som virker alvorlige og uoverkommelige, men jeg lever godt med det, sier han til «God kveld Norge».

Les også: Knut Storberget om drapstruslene: – Ubehagelig for meg og familien

– Angrer mye

Storberget legger imidlertid ikke skjul på at han som så mange andre har tatt valg han angrer.

– Ja, mange. Det er klart at gjennom livet vil du oppleve at det er små og store valg du kanskje skulle ha gjort annerledes. Men det viktige med Røde Kors sitt nettverksarbeid er at du må ikke avskrive. Det er alltid håp for at man skal ta rette valg. Nå har jeg kanskje vært blant de mest privilegerte, fått mange sjanser, har store muligheter og jobber med spennende ting. Men jeg tenker mest på de som har tatt de fatalt gale valgene, og at «du skal få en dag i morgen», som Prøysen sier.