NEI VÆR SÅ SNILL: Blandet selskap i homobarene er vel og bra, men ikke bli for ivrig med kliningen ved bardisken. (Foto: COLOURBOX (illustrasjonsbilde))
NEI VÆR SÅ SNILL: Blandet selskap i homobarene er vel og bra, men ikke bli for ivrig med kliningen ved bardisken. (Foto: COLOURBOX (illustrasjonsbilde))

Kyssende heterofilt par kastet ut av homobar

Danske homoaktivister reagerer på at barene deres frekventeres av heterofile.

Nå skal dørvaktene holde bedre styr på hvem som slipper inn.

Mener de ble forskjells-behandlet

Striden tilspisset seg etter at et heterofilt par ble kastet ut av baren Never Mind i København fordi de kysset hverandre, skriver jp.dk. Mathilde Karlsen Hansen, den kvinnelige halvparten av heteroene som måtte forlate stedet, sier hun trodde det var en spøk.

– Ettersom jeg ikke var den eneste jenta i lokalet som kysset kjæresten min den kvelden følte jeg meg urimelig behandlet. Jeg var åpenbart den eneste som fikk vite at mine kyss virket støtende på mange homofile, sier hun til nettstedet Homotropolis.dk.

– Oppførte seg provoserende

Episoden har blåst liv i en debatt på Jyllands-Postens nettutgave som springer ut fra en voksende frustrasjon i homomiljøet de siste årene.

– I en periode var 65 til 70 prosent av gjestene heteroer, og det er for mye, mener Camilla Lantz, som eier utestedet Cosy Bar.

Eieren av Never Mind sier på sin side at det heterofile paret ble kastet ut på grunn av veldig innlevelsesrik klining ved bardisken.

– Paret oppførte seg provoserende, sier barens eier Christian Carlsen til jp.dk.

Ikke mange homobarer igjen

I de lesbiske og homofile miljøene er meningene om forholdene på utestedene delte. Noen sier at homofile må være like åpne og inkluderende overfor heterofile, som de ønsker at de heterofile skal være overfor dem selv.

Men andre mener at dette vil føre til at de homofile og lesbiske mister fristeder. Mens debatten raser har flere av de berørte utestedene gitt sine dørvakter ordre om å sørge for at de homofile stamkundene får fortrinnsrett framfor mer tilfeldige heterofile gjester. (©NTB/TV 2)