Av CHRISTIAN SØNSTEBY

– Oh, my God!

En av de ansatte ved Dyrebeskyttelsen i Santa Fe stønner når hun løfter vesle Meow (2) ut av buret av hans. Skjønt, «vesle» yter ikke dette feite droget rettferdighet.

Som to år gamle katter flest skulle den hvite og oransje krabaten fra New Mexico ha vært en spretten ungdom. Det går likevel mest i bedagelig subbing rundt på gulvet, mens leddene i beina tilsynelatende svikter faretruende.

Se video av Meow nederst i artikkelen!

HUSKER DU DENNE? Katt stjal showet på Anfield

Den 87 år gamle matmoren til Meow klarte ikke lenger å ta seg av sin vesle yndling, og måtte derfor overlate ham til lokale dyrevenner. Man kan nok spør seg om dette ikke burde skjedd tidligere.

– Dette er åpenbart en ekstremt overvektig katt. Det er noe alle ser. Men samtidig har den et veldig søtt ansikt, sier talsmann Ben Swan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TUNGE LØFT: Vekta bikket 40 pund, 18,5 kilo på det meste. (Foto: AP)

Meow er nå på utplassering hos en fosterfamilie i området. Der er han satt på en beinhard diett. Håpet er å ta av 4,5 av sine over 18 kg. Om Meow klarer dét, vil han fortsatt være svær, for selv store huskattraser veier sjelden mer en 5,5 kilo.

DYREPLAGERI: Katt fikk pil tvers gjennom kroppen – og overlevde
MER OM DYR: Er du allergisk mot katt eller hund? Disse rasene kan du ha!

Hvordan katten kunne bli så stor er et mysterium.

– Men om man søker på internett så finner man mange bilder av feite katter. De får gjerne ensidige dietter, ofte med mye kjøtt. Da ender man opp i en situasjon hvor katter nekter å spise noe annet, og bare blir feitere og feitere, sier Swan ifølge Daily Mail.

Likevel: Meow er ikke den største katten verden har satt. For australske Himmy tippet vektskålen vanvittige 21 kilo! Etter dette har rekordregnskapsførerne i Guinness' rekordbok sluttet å ta imot nye bidrag til den tvilsomme æren. De frykter nemlig at dumme, PR-kåte katteeiere skal tvangsfôre sine stakkars dyr.

Fedme hos katter får nemlig mange av de samme konsekvensene som hos oss mennesker – potensielt dødelige hjerte- og karproblemer.

– Meow gjør det mest normale katter ville gjort. Men han hiver etter pusten og blir fort sliten. Nå må vi gjøre det vi kan for å hjelpe ham, sier veterinær Jennifer Steketee.

Se video av Meow: