Laurent Koscielny (Foto: John Walton/Pa Photos)
Laurent Koscielny (Foto: John Walton/Pa Photos)

Arsenal slet mot reservepreget Chelsea

Avga to viktige poeng i kampen om Mesterliga-plassen.

Arsenal - Chelsea 0-0

Det var et reservepreget Chelsea som gjestet Emirates i lørdagens storkamp mot Arsenal. Kun tre spillere (Petr Cech, Gary Cahill og John Terry) som befant seg i startelleveren i Barcelona-kampen onsdag var med fra start på Emirates. Men et toppet Arsenal-lag maktet ikke å utnytte muligheten til å hente tre viktige poeng i innspurten av Premier League-sesongen.

Se kampreferat i videovinduet øverst!

Les: Se Fotballfrokost: - Derfor spares Drogba mot Arsenal

Stang ut for Robin van Persie
Etter tolv bedagelige åpningsminutter på Emirates fikk Arsenal og Robin van Persie en stor mulighet til å ta ledelsen. Theo Walcott slo et godt frispark inn mot bakre stolpe og den umarkerte nederlenderen. Men Premer Leagues toppscorer, som egentlig kun trengte å bredside inn ballen fra to meters hold, klarte på et merkverdig vis å treffe utsiden av stolpen.

Chelsea var småfarlig frempå ved et par anledninger, men maktet aldri å sette ordentlig godt press på vertenee. Men da det gikk mot slutten av en litt kjedelig første omgang smalt det igjen fra Gunners. Denne gangen var det van Persie som sto for frisparket, og inne i boksen luret Lauren Koscielny som umarkert kunne sette hodet på ballen, men det som hadde vært en nydelig scoring smalt i stedet i Chelseas tverrligger.

Dermed stod det 0-0 til pause.

Les: Dette er Arsenals viktigste mann

Møtte veggen
Andre omgang lignet mye på den første: Det var langt mellom de store sjansene. Arsenal hadde ballen mest, men et kompakt Chelsea-forsvar gjorde det vanskelig for vertene å skape det helt store. Den berømte sanden rant ut av timeglasset for Arsène Wengers menn – og kampen ebbet ut uten scoringer.

0-0 og ett poeng til hvert av lagene er nok størst en skuffelse for Arsenal. Som lagoppstillingen også viste, har Chelsea flyttet fokuset over på Mesterligaen, etter 1-0-seieren over Barcelona så sent som onsdag. Med 65 poeng innehar The Gunners fremdeles den viktige tredjeplassen som betyr gruppespill i Mesterligaen neste sesong, men like bak lurer både Tottenham, Newcastle og Chelsea.

Les: Her er «bøndene» som har spilt 4190 Premier League-kamper

Slik startet lagene:

Arsenal: Wojciech Szczesny - Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Thomas Vermaalen, Kieran Gibbs - Alex Song, Tomás Rosicky - Theo Walcott, Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain - Robin van Persie.
På benken: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, André Santos, Abou Diaby, Francis Coquelin, Gervinho, Marouane Chamakh.

Chelsea: Petr Cech - José Bosingwa, Gary Cahill, John Terry, Ryan Bertrand - Oriol Romeu, Mickael Essien, Florent Malouda - Salomon Kalou, Fernando Torres, Daniel Sturridge.
På benken: Ross Turnbull, Paulo Ferreira, Ashley Cole, Frank Lampard, John Obi Mikel, Juan Mata, Raul Meireles.

Vår reporter chattett med leserne på Emirates: