messi og ronaldo copy (Foto: Manu Fernandez, © MF DA**LON**)
messi og ronaldo copy (Foto: Manu Fernandez, © MF DA**LON**)

Messi vs. Ronaldo: Sjekk de enestående tallene

Messi og Ronaldo scorer i bøtter og spann. I kveld møtes superstjernene til ny scoringsduell i «El Clásico».

Det er ventet at en halv milliard tv-seere vil få med seg kveldens oppgjør mellom Barcelona og Real Madrid - oppgjøret kjent som «El Clásico» på folkemunne.

Klubbene kjemper en innbitt kamp om La Liga-trofeet - Barcelona ligger fire poeng bak med fem kamper igjen - men mye av fokuset ligger også på duellen mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Duoen har knust den ene rekorden etter den andre denne sesongen, og sett utenfra kan det virke som om de to driver hverandre til stadig nye høyder.

Følg Barcelona-Real minutt for minutt fra kl. 20.00

Les også: Ronaldo vs. Messi: - Vi har aldri sett maken til duell

Bare siden begynnelsen av forrige sesong har Messi og Ronaldo scoret vanvittige 153 ligamål til sammen, og Messi står nå med fulltreffere i ti ligakamper på rad.

Har Messi nådd toppnivået?
TV 2s fotballekspert Morten Langli har fulgt spansk fotball tett i en årrekke. Langli peker på Messis unge alder som noe av det mest oppsiktsvekkende. 24 år gammel er Messi allerede oppe i 243 scoringer for katalanerne.

– Det er det som er det syke. Han slo igjennom så tidlig. Spørsmålet er: Er Messi på toppen av karrieren nå, eller vil han være bedre om fire-fem år? Det er umulig å svare på, sier Langli.

morten220 (Foto: Bjørgli & Bergersen (TV 2) )
morten220 (Foto: Bjørgli & Bergersen (TV 2) )

– Hvilke forventninger har du til kveldens oppgjør?

– Store forventninger. Begge lagene har en kamp i beina, med returoppgjør til uken. Så det er litt spesielle forutsetninger. Det ene laget vil nok være fornøyd med uavgjort.

– Scorer Messi igjen?

– Messi scorer i dag. Det kan jeg garantere, smiler Langli.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Tallenes tale - Messi vs. Ronaldo:
243 mål er Messis nåværende rekord i Barcelona-trøya. Bare 24 år gammel passerte han Cesar Rodriguez' gamle rekordnotering på 232 mål da han scoret sitt 18. hat trick for Barcelona i 5-3-seieren over Granada i mars.

162 mål på 160 obligatoriske kamper er Messis bidrag i Barcelona siden Ronaldo gikk til Real Madrid.

153 La Liga-scoringer er blitt scoret av Messi (72) og Ronaldo (81) siden starten av forrige sesong.

108 mål var duoens total ved endt sesong 2011. Messi scoret 55 mål på 57 kamper for Barça, mens Ronaldo fant nettmaskene 53 ganger på 51 kamper for Los Blancos.

107 er totalen til Ronaldo, Karim Benzema og Gonzalo Higuain i alle turneringer. Det gjør dem til den mest målfarlige trioen i spansk fotballs historie - sju foran de forrige rekordholderne Messi, Thierry Henry og Samuel Eto'o.

92 kamper var alt Ronaldo trengte på å nå 100 scoringer i den spanske ligaen. Ingen i La Ligas historie har brukt færre kamper på å nå denne milepælen.

88 av Barcelonas 167 mål denne sesongen har enten blitt scoret (63) eller lagt opp til (25) av Messi.

82 mål - 41 hver - har Messi og Ronaldo allerede scoret i La Liga denne sesongen. Hele Valencia-laget, som ligger på tredjeplass, har scoret 50 mål til sammen. Før Messi og Ronaldo-æraen hadde ingen noensinne scoret flere enn 38 mål i en La Liga-sesong.

81 mål på 67 La Liga-kamper er Ronaldos fasit etter at José Mourinho tok over på Santiago Bernabéu.

63 mål er Messis fangst for Barcelona denne sesongen - bare fire bak Gerd Müllers Europa-rekord fra 1972/73-sesongen. Barças nummer 10 er den første siden Müller som scorer 60 eller flere i én og samme sesong.

TIDENES TOPPSCORER: Lionel Messi scoret tre mål mot Granada og er nå tidenes mestscorende Barcelona-spiller. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
TIDENES TOPPSCORER: Lionel Messi scoret tre mål mot Granada og er nå tidenes mestscorende Barcelona-spiller. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)

40 mål i øverste divisjon to sesonger på rad er en prestasjon ingen andre i de fem beste europeiske ligaene har greid før Ronaldo skrev seg inn i historiebøkene.

39 mål på 23 kamper er Messis rekord på Camp Nou denne sesongen. 28 av dem - allerede La Liga-rekord - er scoret i ligaen. Messi har scoret i de siste ti kampene på hjemmebane, og samlet notert seg for 18 scoringer på disse kampene.

29 mål og seks målgivende pasninger er hva Messi har prestert for klubb- og landslag i sine 16 siste opptredener. 24-åringen har også scoret i sine ti siste La Liga-kamper, og argentineren har dermed tangert rekorden Mariano Martin satte for Barcelona i 1943, og som Ronaldo (den brasilianske versjonen) også tangerte i 1996/97-sesongen.

20 vinnermedaljer har allerede fått plass på Messis troféhylle. 18 er vunnet med Barcelona, mens to - U20-VM og OL - har ballgeniet sikret seg med Argentina.

19 av Ronaldos 41 ligamål denne sesongen er scoret på bortebane. Det er en tangering av Daniel Guïzas rekord fra 2007/08-sesongen.

14 mål i denne sesongens Mesterliga medfører at Messi har tangert rekorden for antall mål i én enkelt sesong i Europas øverste divisjon. Han deler nå rekorden med Ruud van Nistelrooy (2002/03) og José João Altafini (1962/63).

Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain (Foto: SUSANA VERA/Reuters)

7 hat trick er blitt scoret av Ronaldo denne sesongen - flere enn noen andre Spania-baserte spillere i én enkelt sesong.

3 spillere i historien har scoret 50 eller flere for en europeisk klubb to sesonger på rad. Messi og Ronaldo er naturligvis to av disse, mens Gerd Müller utgjør den siste tredjedelen.

1 mål hvert 72. minutt. Det er Messis scoringsfrekvens gjennom 4590 spilleminutter for Barcelona denne sesongen. Fortsetter han slik vil 24-åringen avslutte sesongen med 72 scoringer.

Kilde. fifa.com.

Se Matchball Mandag-gutta diskutere Messi vs. Ronaldo:

608897