– Jeg ønsker å si at jeg er lei meg for at dere har mistet en sønn, sa George Zimmermann (28) da han fredag ble fremstilt for en domstol i Sanford i Florida.

– Jeg visste ikke hvor gammel han var. Jeg trodde han var litt yngre enn meg. Jeg visste ikke om han var bevæpnet, sa Zimmermann som har erkjent at han skjøt gutten, men som fastholder at det var i selvforsvar.

DREPT: Trayvon Martin

Dommeren skulle ta stilling til om drapssiktede Zimmermann kunne løslates mot kausjon. Under rettsmøtet ba forsvareren om at Zimmermann løslates mot en kausjon på maksimum 15.000 dollar, som tilsvarer 86.000 kroner.

Dommeren gikk med på å løslate ham, men satte kausjonen til 150.000 dollar (860.000 kroner).

Reagerer sterkt

Foreldrene til den drepte 17-åringen Trayvon Martin reagerte sterkt på løslatelsen.

De forlot rettssalen med alvorlige ansikter og med armene i kors og nektet å svare på spørsmål fra journalistene, ifølge Reuters.

– De ble helt knust av kausjonen, sier familiens bistandsadvokat Benjamin Crump, som mener at Zimmermann brukte beklagelsen til foreldrene for å bli løslatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trayvon Martins foreldre Sybrina og Tracy på plass i retten fredag. (Foto: Scanpix)

– De er rasende på det, sier advokaten.

Trayvon Martin hadde vært i butikken og kjøpt godteri da han ble skutt av Zimmermann en kveld i slutten av februar. Saken har utløst store protester i USA ettersom Zimmermann først ikke ble pågrepet av politiet.

LES OGSÅ: LA-politiet drepte ubevæpnet fyllekjører (19)

Engasjert Obama

Zimmermann var med i et frivillig vaktkorps i sitt eget nabolag, og var ute på vakt den skjebnesvangre kvelden. Han har forklart at han trodde gutten var påvirket av stoff, og han fremholder også at han ikke visste om gutten var bevæpnet eller ikke.

For en ukes tid siden ble Zimmermann pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Også president Barack Obama har engasjert seg i saken. Han har bedt om at saken blir grundig etterforsket og at amerikanere går sine egne holdninger etter sømmene. Han har også uttalt at hvis han hadde hatt en sønn, så ville han sett ut som Trayvon Martin.

(NTB)