«Dere krangler aldri, dere, pleide barna mine å si. Selvfølgelig gjorde vi det. Vi bare passet på å være alene når vi gjorde det».

Dette skriver Elsa Lystad i boka «Rom 13».

I boka har hun og 21 andre kjente og ukjente personer fortalt om et valg de har måttet ta i livet. For Elsas del handler det om valget av ektemannen Arpad Szemes, og ikke minst valget hun tok om å leve alene etter hans bortgang.

Vanskelig

– Det var mange som mente at jeg ble for tidlig enke, og at jeg burde finne en jeg kunne leve med. Men det går aldri, han vil alltid være den eneste, sier Lystad til «God kveld Norge».

Hun mistet ektemannen da han var 68 år gammel.

Den folkekjære skuespilleren forteller at det har vært vanskelig, men at det egentlig aldri var noe valg.

Les også: Elsa Lystad måtte søke hjelp etter mannens brå død

Forsvinner aldri

Lystad sammenligner med da moren døde, en fantastisk og spesiell mor som aldri vil forsvinne.

– De lever, altså, de blir jo alltid med meg. Jeg føler aldri at de er borte heller, for de er jo inni her og det er helt fantastisk, sier Lystad.

– Enda verre temperament

«Jeg er kjent for å være hissig og tror nok det har en sammenheng med at jeg har rødt hår og fregner. Hans temperament var om mulig enda verre. Han hadde et vakkert temperament. Og han var snill. Han hadde så mye omsorg. Et blikk for andre. Så lenge vi var sammen holdt han alltid døren åpen for meg».

Lystad har skrevet en tekst om sin store kjærlighet, og valget hun tok da hun valgte seg Arpad Szemes.

Les også: Elsa Lystad: – Lar meg underholde av menn i dameklær

Flyktet til Norge

Arpad kom til Norge, som flyktning fra Ungarn, Budapest. Han startet livet sitt her som student og tok seg en ekstrajobb på Det norske teateret. Der møtte han Elsa.

I boken skriver hun at han hadde skjønt det med en gang han så henne, at det var henne. For Elsa tok det litt lengre tid, men til slutt så hun at det måtte være han.

– Han var en flott mann, jeg var veldig heldig, og derfor kunne jeg ikke finne meg noen ny, sier hun til «God kveld Norge».

Les også: Fredriksons fabrikkstjerne: – Fikk barn med min elskerinne